EITS üldkogu läks sohu

Tegelikult ka. [L] IT Selts korraldas sel aastal oma üldkogu kahepäevase väljasõiduna. Esmalt matk Suursoos ja siis õhtune koosolek koos hilisema saunaga [L] Leppojal. Kohaletulijaid oli paraku vähe – ilmselt jäid paljud vihma kartma. Teel sadaski tublisti, ent kohale jõudes oli ilm juba parem ning soomatkal nägi isegi päikest.

Matkajuhi sabas sõitsime autodega sooserva. Seal keedeti esmalt matkapliidil suppi ja teed ning söödi kõht korralikult täis. Seejärel seoti jalgade külge räätsad ehk asjad, mis meenutasid minisuusa ja tennisereketi järeltulijaid (vt pilti), kätte anti Arnoldi stiilis kepid ja matk läks juba päris sohu.

Räätsadega Kakk ülaltvaates

Liikumine oli muidugi harjumatu. Ühelt poolt aitasid räätsad üle minna ka sihukestest kohtadest, kus palja jalaga oleks otsekohe ära uppunud. Teisalt oli keppidest küllalt vähe abi – vähegi tugevama toetamise korral vajus kepp poolest saadik mudasse. Mõnelgi õnnestus ka käpuli käia (k.a. siinkirjutaja) – reisijuht lõõpis veel pealegi, et temal on klientide osas lubatud loomulik kadu 5%… Esimesed kaks kolmandikku teed õnnestus teistega sammu pidada, siis aga keerasime Jaaniga veidi otsemat teed tagasi – jalad ei pidanud enam vastu. Riided polnud ka matkaks parimad (tulin nahktagi, teksade ja tossudega, kuna tulek läks veidi kiireks ja polnud aega midagi sobivamat otsida). Jõudsime metsast välja ja liikusime mööda teed tagasi, mingi aja pärast jõudsid ka teised järele. Lõpus pool viimast kilomeetrit läks uuesti läbi soo – enam ei hakanud räätsasid jalga panema, jalad olid niigi märjad. Viimaks saime autode juurde tagasi.

Igatahes sellist mahvi pole tükk aega saanud. Võhma jätkus, aga jalad olid täiesti läbi. Kaasaantud ca 0,3l kopsikuga sai soos joodud kolm täit ja tagasi jõudes veel kolm. Leppojale sõitsin paljajalu, kohale jõudes läksid tossud sauna kuivama. Õnneks andis Toomas mulle laenuks plätud jalga.

Järgnenud üldkogu istungi ajal oli tunne nagu NLKP kongressi delegaadil – algul vahtisin ilmselt üsna lolli näoga enda ette, väsimus oli nii suur. Hiljem läks siiski paremaks. Rahvast oli kohal nii vähe, et senise volikogu koosseisu tööperioodi pikendati.

Aga siit tulebki üleskutse – kohalikud itikad võiks ka liikmeteks tulla. Hea ja asjalik seltskond, isiklikud kontaktid erinevate IT rakendussfääridega (äri, riigiasutused, haridussfäär), lahedad üritused peale selle.

Üritus jätkus õhtusöögi ja saunaga. Koht oli mõnus, valida oli soome ja suitsusauna vahel. Kahjuks oli Kakk nii küps, et enam-vähem peale sööki kohe pööningule pessa ronis – saun jäi järele proovimata. Magada sai üldiselt hästi, ainult hirmus palav oli (saunasoojus tuli alt üles) ja mõned härrad norskasid, nii et maja vappus. 🙂

Hommikul kobisime peale kaheksat üles. Maja ees tekitas elevust pererahvale kuuluv minisiga, kes tähtsa näoga ringi tatsas, röhkis ja maad tuhnis. Väike kondiväänamine maja ees (jalad olid endiselt parasjagu kanged), siis pesema ja sööma. Peale sööki veel tunnike erialast ajurünnakut ja siis kodu poole.

Kokkuvõttes väga asjalik üritus.