Filmielamus: The Last Samurai

(Jällegi mitu korda nähtud, aga pole varem kirjutanud)

Jajah, muidugi. Filmis on hulk faktivigu (alates sellest, et Jaapani armee moderniseerisid preislased, mitte jänkid) ja näpukaid (stiilis “mitu korda ma pean ühte ja sama meest maha lööma”). Kohati on asi hollywoodilikult seebine. Ja Tom Cruise on saientoloog.

Aga ikkagi on see hea film. Kapten Algreni lugu on esitatud puudutava kaasaelamisega, väga palju on ilusaid kaadreid ning toredaid pisikesi detaile. Mehed oskavad mõõka käes hoida – Saientoloogi-Tom oli kuuldavasti lausa kaks aastat enne trenni teinud (ja jaapani keelt õppinud) ning seda on näha. Mis aga peamine, Bushido olemus on päris ilusasti edasi antud (budohuvilised ilmselt mõistavad, mida siin mõeldud on). Katsumoto tegelaskuju on Ken Watanabe poolt väga mõjusaks mängitud.

Lisaks veel on toreda äratundmisena filmis näha ka Timothy Spalli (“Still Crazy” Beano Baggot) ja Hiroyuki Sanadat (“Tasogare Seibei” nimitegelane; siin teeb jällegi hea rolli mõõgakangelasest juurika Ujio’na).

Kokkuvõttes: nii hea film, et isegi palju selles sisalduvat jama ei suuda asja ära rikkuda.

5 mõtet “Filmielamus: The Last Samurai” kohta

  1. Hea küsimus… Ilmselt seetõttu, et selle seltskonna tegemiste kohta on eri aegadel ja paigust loetud suht kummalisi asju (enamasti IT kontekstis ja kursuste ettevalmistamise tõttu). Näiteks Julf Helsingiuse anon.penet.fi juhtum ning veel mitmed samalaadsed. Tõtt-öelda endal otsekontakt selle liikumisega puudub, kuid senised infokillud teevad ettevaatlikuks. L. Ron Hubbardi kuulus lause sellest, et parim meetod rikkaks saada on omaenda religioon luua on ka üsna kõnekas.

    Aga tegelikult näitlejana meeldib mulle Tom Cruise ikkagi (nagu ka tema eksnaine ning sama liikumise esindaja Nicole Kidman). 🙂

  2. Tjah, puht marketingi osas kahtlemata kõrgem pilotaaž… Kui aga vaadata kogu seda OT-levelite pulli ja selle eest kasseeritavaid summasid – noh, võiks öelda ka “ulmeline JOKK”. 😛

  3. 100% nõus, eriti viimase lausega sinu sissekandest 🙂 Sellepärast ei virisegi kõigi detailide puhul, mis häirisid, sest õhustik oli hea.

Kommenteerimine on suletud