Asjalik arutelu

TLÜ informaatikute pealik Peeter ajas tänaseks kokku osakonna veebi puudutava nõupidamise. Kokku tuli päris suur punt rahvast ning arutamist jätkus pikalt. Eriti oluline oli asi seetõttu, et paraku on TLÜ ülikooliveeb endiselt pehmelt öeldes… interesting oli vist see sõna inglise keeles. Kehva struktuuriga ja totaalselt ebavalideeruv. Nii et kui saaks vähemalt informaatikutele korraliku veebilehe, oleks asi jupike parem.

Eriti vinge oli aga see, et eelduseks võeti vaba platvormi kasutamine ning rõhuasetus erinevatele sotsiaaltarkvara rakendustele, lisaks on nüüd lootust panna alus ka millelegi [L] MIT OpenCourseWare sarnasele ehk siis vaba litsentsiga õppematerjalide varamule. Elame-näeme.

2 mõtet “Asjalik arutelu” kohta

  1. Pole see MIT OpenCourseWare nii vaba midagi. Nad on Creative Commons’ist oluliselt täpsemalt lahti seletanud sõna “non-commercial” tähenduse ning Eesti kontekstis välistab see paljudel juhtudel materjalide taaskasutuse. Taaskasutuse all mõtlen ma seda, et õppejõul oleks õigus neid MIT OCW materjale ka oma vajaduse järgi kohandada.

    Nende tingimustes on kirjas: “A commercial education or training business may not offer courses based on OCW materials if students pay a fee for those courses and the business intends to profit as a result.”

    http://ocw.mit.edu/OcwWeb/web/terms/terms/index.htm#noncomm

    Seda võib mõista nii, et kui mul on kursusel ka riigieelarveväliseid üliõpilasi, siis ma MIT OCW materjalide põhjal koostatud sisu kasutada ei saa. MIT OCW kursuste linkimist esialgsel kujul täiendava lugemismaterjalina muidugi keelata ei saa.

    IT Kolledzhi puhul peaks see päris reaalne takistus olema.

    Vabad on õppematerjalid, mille kasutuslitsentsis puudub ärilise kasutuse piirang. Teretulemast LeMill kogukonda: http://lemill.net

Kommenteerimine on suletud