Rannap Raplas

Ema läks õhtul Raplasse kontserdile ja kutsus kaasa. Tegelikult pidime Kiisuga millalgi nagunii kuulama minema, aga ega topelt ei kärise.

Rapla kirik on ilmselt Eesti uhkemaid ja paremini korras pühakodasid, meenutab veidi Püha Patricku katedraali Dublinis. Ja see suur hoone tuli inimesi puupüsti täis – hinnanguliselt oma tuhatkond kuulajat.

Kontsert oli vägev. Esimene pool Rannap üksi klaveril ja teine pool koos Superstaari-Taaviga. Esimene osa oli akadeemilisem, Beethoveni “Elisele” või Mozarti “Türgi marss” ei saanudki väga eripärase tõlgenduse osaliseks. Siiski, “Bohemian Rhapsody” oli juba tunduvalt enam isemoodi (heas mõttes). Juba loo ettevõtmine kui selline on üksjagu julge temp – ja Rannap mängis selle üksinda klaveril täitsa välja.

Teine pool ja Taavi – ning tunduv tempo- ja meeleoluvahetus. Noor rokkar pani ka Rannapi klaveri taga rokkima ja kargama. Repertuaar oli pooleks Ruja algaegade Viidingu tekstidel lugudest ja rahva seas ehk kuulsaima perioodi lauludest. Taavi vedas mõlemad uhkelt välja – kui Viidingu tekstidel lood olid tugeva Morrisoni lõhnaga, siis eriti põhiosa viimase loo “Leiutaja ja laiutaja” juures tundus tõsiselt, et Alender on tagasi saadetud. Arvestades asjaolu, et see sell on alles 18, võib päris kindel olla, et edaspidi kuuleme temast veel nii mõndagi. Ja Rannapi tuurikool kulub kindlasti talle marjaks ära.

Nii et Kakk julgeb soovitada kuulama minna.

Rapla kirik väljast (kahjuks läksid sees tehtud pildid nässu)

Rapla kirik väljast (sees tehtud pildid läksid kahjuks nässu)

Aa, teisest ooperist märkus ka siia järele – homsest pühapäevani on Kakk Saaremaal ja tegeleb Koskinen-sensei juhtimisel hirmsate asjadega. Seetõttu võib kommentaaride modereerimine neil päevil viibida. Vabandused juba ette.