Laulupidu vaadates

Kahjuks suur osa jäi muude toimetuste tõttu nägemata, nägin vaid suure kontserdi lõpposa ja sedagi teleka vahendusel. Aga see oli tõsiselt vägev. Oleks tahtnud ise ka Lauluväljakul olla – seda võimast tunnet oli aga isegi läbi teleka tunda. Kohalolijad said kindlasti uhke elamuse ning Lõuna-Aafrika mustad poisidki (vt eelmine sissekanne) võivad ühe ilusa muljega koju sõita.

Üldse tundub, et eesti rahval hakkab vaikselt kõige hullem pohhuismus üle minema. Üha enam tajutakse, et ka teised ümberringi on olulised. Tahaks loota, et see mõte pole liiga optimistlik.

Tuli mõte, et aprillikaagid äratasid üles midagi, mida nad mingil juhul poleks soovinud – laulva revolutsiooni vaimu. Muuhulgas käis Kakk hiljuti oma KL liikmepiletit pikendamas ning sealt öeldi, et rahvast on kõvasti juurde tulnud ja tuleb veel.

Aga see vene tibi, kes taas kord üritas Tõnismäele laternaposti mängima minna ja seejärel kiire priiküüdi piirile sai, oleks võinud parem laulupeole minna. Oleks saanud toreda elamuse ning ehk hakanud ka mõtlema, kas kõik Kremlist ettesöödetav ikka mõistuspärane on… Kahjuks tegi tüdruk vale valiku.

3 kommentaari postitusele “Laulupidu vaadates”

 1. aabram ütleb:

  No mõni meist käis ikka ise kohal ka 🙂
  Oli tõesti tore. See tuli meilgi jutuks, et sekeldused Aljošaga on mõjunud kuidagi äratavalt. Lauluväljak oli igatahes alt üles pilgeni rahvast täis. Minu mäletamist mööda polnud eelmine üldlaulupidu küll nii populaarne. Seda enam märkimisväärne, et tänavune oli ju noorteüritus, niiöelda. Muide, kuigi väravas kotikontrolli ei toimunud, ei hakanud mulle terve päeva jooksul platsil mitte ühtegi õllejoojat silma. Ka noortekambad, kes tavaliselt ilma õllelaksuta tundi aega vastu ei pea, näisid seekord olevat eelkõige siiski lauluhuvilised. Lahe.

 2. Tatsutahime ütleb:

  Aga priikyydi asemel piirile ju olekski vòinud ta laulupeole sòidutada. Mulle jàtkuvalt ei meeldi Nashi, aga veel vàhem meeldib mulle see, et yhes demokraatlikus riigis ei vòi rahulikult yhe koha peal seista. Ta ju ootabki, et politsei ta piirile eskordiks. Kui seda ei toimu, siis hakkaks ka àkki mòtlema, kas Kremlist ettesòòdetav mòistuspàrane on.

 3. Kakk ütleb:

  Iseendast olekski lahe olnud tibi peole viia. Aga kujuta siis ette homsete Vene lehtede pealkirju stiilis “Patriootlik vene neiu sunniti Eesti politseiriigis päev otsa kuulama pärismaalaste barbaarset kisa”… 😛