Vihmane jalutuskäik

Auto läks täna remonti – pidas küll Soome-sõidu ilusasti vastu, ent pihtasaanud tagaots tuleb korda teha. Viisin TopAutosse Koskla risti juures ära ja hakkasin jala TLÜ poole astuma. Varsti aga läks olemine üsna vesiseks ning viimaks kohale jõudes üsna märg tunne, ehkki otsese vihma pidas nahktagi ilusti kinni.

Aga linn oli rahulik. Fotokas oli taskus valmis, et iga pidurdav piibitaja pildile saada ja politseile foto saata (troppide fotojaht pidigi viimastel päevadel leviv spordiala olema). Aga ajavahemikus 11.15-12.00 polnud küll ühtegi juhtu kesklinnas Kristiine ja TLÜ vahel näha. Muidugi politsei oli kõikjal väljas, Vabaduse platsil passisid mitu autot ning kui mõni juht kusagil signaali juhtus törtsutama (paari kamikazest jalakäija peale), tegi lähim politseinik kohe paar sammu sinnapoole, et asja uurida – nähes, et asja pärast häält tehti, mindi oma kohale tagasi.

Aga Venemaal liigub asi ilmselt saatkondade sulgemise suunas. Lasku käia, seda enam end maailma silmis täis lasevad. Mitmest kohast on kuulda kavadest punamonumendid maha võtta ja eks see neid nii marru ajabki. Hr Tiit Kärner kirjutas EPL kommentaariumis hirmus tabava võrdluse – Eesti on praegu nagu see jonnakas mustanahaline naine, kes esimest korda kusagil 50-ndatel “ainult valgetele” mõeldud bussiistmele ronis (ning kellele peagi teised järgnesid). Ja Venemaa on nagu vana plantaator, kellele ei taha orjuse ärakaotamine kuidagimoodi kohale jõuda.