Thinkpad ja saund

Kiisu Thinkpad R50 läpakas oli juba kaua aega tumm – Ubuntu Dapper töötas muidu ilusti ja kuna saundi vaja ei läinud, siis ei hakanud sellega torkima. Nüüd aga läks va skaipi vaja ja tuli masin korda saada. Kuna äkki maadleb mõni lugeja ka sama probleemiga, siis paneks siia lahenduse kirja (muidugi võib mõnel juhul saundiprobleem ka kusagil mujal peituda).

Lahendus leidus [L] ThinkWikis (väga kasulik lugemine kõigile Thinkpadi omanikele!) – nimelt tuleb Ubuntus avada Volume Control (näiteks paremklõps kõlariikoonil), valida sealt Switches ning lülitada kaks ülemist valikut, Headphone Jack Sense ja Line Jack Sense, välja (linnukesed eest ära). Ongi kogu lugu.

Igaks juhuks mainiks ka, et Thinkpadil toimivad sisseehitatud helinupud (klaviatuuri kohal) ja süsteemi heliregulaator üksteisest sõltumatult (kunagi ehmatasin ise ka, et mis lahti – saund põhja keeratud, arvuti vait. Siis tuli meelde, et olin nupust vait pannud).

2 kommentaari postitusele “Thinkpad ja saund”

  1. Hans ütleb:

    Selle Thinkpadiga tuli ka ühe teise operatsioonisüsteemi litsents kaasa. Ma olen kindel, et seal töötab helikaart ilma probleemideta 🙂

  2. Kakk ütleb:

    Ei tea – tolle masina peal pole Windowsi kunagi kasutanud (see pole minu TLÜ Thinkpad, mida ilmselt näinud oled – Kiisule sai eraldi ostetud). Sain K-poiste käest tänu tutvusele ilma billilõivuta (nüüd võib sellest vist rääkida, jupp aega on möödas) ja võtsin seal olnud Home’i maha, kuna litsentsi sellele ei võtnud (üritan isegi MS-iga asju ausalt ajada).