Permit-and-proceed

Juriste on igasuguseid. Laias maailmas on Larry Lessig ja Eben Moglen, kuid on ka need ajukääbikud, kes PirateBay’d tõsimeelselt [L] absurdihuumoriga pommitavad. Meil Eestis on Eneken ja Wolli, kuid on ka BSA & Co. Nii et Issanda zoopark on liigirikas.

Lahe näide positiivse poole pealt on aga Linden Labs’i kiri ([L] siin koos aruteluga) viimase aja haipmängu Second Life ja selle paroodiasaidi [L] http://www.getafirstlife.com asjus. Juristid nimelt keelduvad ühele kaebusele reageerimast ja cease-and-desist kirja saatmast põhjendusel, et nende firma rangete personalivalikukriteeriumide hulka kuulub ka huumorimeele olemasolu. Seetõttu saadetakse hoopis permit-and-proceed letter.

Väga lahe pretsedent. Pealegi saab sealt head eeskuju inglise keele nüansside osas.

Kommenteerimine on suletud.