Suur kamm serveriga

Kakk muidugi üritab häkkeri kombel asju “viimase peale” viia ja saab vahel vastu näppe. Konkreetsel juhul tekkis mõte uuendada ära Kakupesa [L] Zope (kuigi mingit karjuvat vajadust polnud) ja selleks tuli kogu süsteem uuema [L] Pythoni peale viia. Selleks aga tuli CentOS 3 (mille paigaldamine hiljuti üllatavalt lihtne oli) uuema 4 vastu vahetada. Muidu polnudki väga hull – linux upgradeany buutimisel uuendas süsteemi ära veerand tunniga. Paraku aga tuli seda seejärel üksjagu näppida. Veebiserver ei töötanud (olemasolev konfifail jäeti millegipärast kasutusele võtmata – väike, aga nüri viga), E-post ka mitte (vahetus klient – uue [L] Dovecoti install ja häälestus oli õnneks lihtne), [L] MySQL baaside üleviimisel jäi lingikogu tühjaks. Viimane oligi kõige hullem jama ja lahenes õnneks [L] sõber Aabrami abiga järgmisel hommikul – MySQL 4.1 oli kasutusele võtnud uue reserveeritud sõna mod, mis paraku oli lingisüsteemi baasis ühe välja nimeks… Jura rohkem kui kopika eest. Kõige tipuks ei saanud olemasolevad Zope’i rakendused uue 2.8.1-ga läbi ja pidin vana 2.7 tagasi panema. 😛

3 mõtet “Suur kamm serveriga” kohta

  1. If it ain’t broke, don’t fix it 🙂
    Ma hoidun ise nagu tulest näiteks igasuguse perlikeemia uuendamisest. Kõik p5-* moodulid uuendan ma ära ainult siis, kui miskit enam vanadega ei tööta või kui mingi eriline turvaauk kuskil on. Eriti vahva on siis, kui kasutatav rakendus vajab peale uuendamist just tingimata uue funktsionaalsusega brandnew moodulit. Viimase laksu sain peale Perli uuendamist, kui amavis (või oli see nüüd clamav) korraga töötamast keeldus. Weekend fun for the whole family…

  2. Küll mul vedas, et ma ei olnud sellel ajal kodus 😛
    Ma lihtsalt loodan, et ka minu arvutist saab jätkuvalt interneti.

  3. Aabile: tjah, see esimene lause peab ilmselt paika. 🙂

    Märtenile: sisevõrk oli maas ainult see veerand tundi, mis kulus süsteemi installiks – nii et sellega polnud erilist probleemi.

Kommenteerimine on suletud