Miks Bill nii ebapopulaarne on

Slashdotis on üks kodanik esitanud huvitava küsimuse – palunud sealsel suuresti Microsofti-kriitilisel auditooriumil põhjendada, miks nad toda firmat ei salli. Tasuks lugeda ka neil, kes Microsofti pooldavad – rida tõsiseid argumente on päevakorras juba aastakümneid (niisama lolli lahmimist on seekord seal üsna vähe).

Teine samasse ooperisse lugu on [L] GrokLaw’s. Kaku enda argumendid on neis lugudes ka kõik ära toodud.

6 mõtet “Miks Bill nii ebapopulaarne on” kohta

  1. Minu arvates on tegemist jällegi nõmedalt kahe asja segiajamisega – Microsofti ja tema tarkvara. Ma ei tea ühtegi inimest oma tutvusringkonnast, kes Microsofti “pooldaks”. Küll aga ma tean inimesi, kellele meeldivad ühed või teised MS tooted. Näiteks Windows. Nende jaoks ei seost Windows Microsoftiga ja kui hommepäev vahetuks Microsofti juhatus, turundustaktika ja töötajaskond, siis kehitaksid nad selle peale vaid õlgu. So what? MS neid ei koti, nad tahavad kasutada harjunud tarkvara. Kõik.

    Samahästi võiks ju öelda, et inimesed, kes söövad Kalevi komme ja või joovad Tallinna Piimatööstuse toodetud piima või söövad TPT kohupiima, et need inimesed kõik toetavad Oliver “puuraidur” Kruudat. Või Keskerakonda. Ja siis teha lamenti, et “miks te toetate”?

    Kas sina juba sööd Laima šokolaadi? Mulle näiteks Laima ei maitse. Söön Kalevi omi. Mis ma nüüd siis tegema peaks, häbi tundma või?

  2. Siiski, mina leian küll, et kui tegija ületab oma meetodites mingi piiri, muutuvad ka tema tooted antipaatseks. Kuuldavasti olevat mingid tegelinskid kusagil Euroopas poolsajandi eest inimestest seepi keetnud. Ilmselt pesi see ka seep üsna hästi, aga usun ka seda, et normaalne inimene seda ei kasutaks.

    Sõltub muidugi inimesest – aga kui Sinu mainitud ärimees samas vaimus ja erakonnas jätkab, olen mina teatavast piirist alates küll valmis Laima ja Fazeri peale üle minema. YMMV.

  3. Noh, mõned inimesed ei tarbi Kalevi ja TPT tooteid juba praegu. Järelikult on inimeste piirid erinevad ja sina talud omaniku/firma sigatsemist rohkem, kui mõned teised. Kuidapidi on, kas on nemad liiga tundlikud või sina liiga tuim? Sama on ilmselt ka MS ja tema tarkvaraga. Mitte kõigi jaoks ei võrdu Excel Billiga.

  4. Aab – erinevus Oliveri ja Billi vahel on minu jaoks eeskätt selles, kui palju ma nende sigatsemisest teadlik olen. Arvutilähedase ja piimatööstuskauge inimesena olen ilmselt Billi sigadustest paremini informeeritud ja käitun vastavalt. Ehk ma lihtsalt ei tea Oliveri käkke nii hästi (igaks juhuks, külajutu tasemel info baasil boikoteerima hakata pole nagu ka õige). Kui keegi mulle Oliveri “musta pesu” sama hästi demonstreerib kui Billiga seda tehtud on, ilmselt hakkan ka Kalevit ja TPT-d eirama.

    Üldiselt arvan, et ka tarbijate “jalgadega hääletamine” võib teinekord üsnagi edukas olla.

  5. Mina leian näiteks, et juba K-kohukese trikk on piisav põhjus nii TPTd kui Kalevit eirata… Tulles tagasi aga algsesse teemasse, olen nõus, et MS on oma edu saavutamiseks lihtsalt teistest üle sõitnud ja võrdlemisi ebaeetilisi trikke kasutanud… Samas leian mina, et Office 2007 on kuramuse mugav asi ja ega sel Vistal nüüd suurt midagi ka häda ei ole, tooted nagu tooted ikka, kui aus olla, siis toote puhul pole mul sügavat vahet, kes selle loonud on, kuni seda on mugav kasutada. Ja mina isiklikult pole veel kohanud mugavamat kontoritööpaketti kui MSO2007.

    Tõmmates veelkord paralleele eesti asjadega, siis peaks me ilmselt boikoteerima kõiki suuremaid firmasid eestis (Kalev, piimatööstus, Falck, Pere Leib jne jne)… Aga miskipärast on Falck ikkagi suurim turvaettevõtte eestis (ka eraklientide arvu poolest), kalevi tooted on endiselt populaarsed jne jne… mina ei seostaks firma juhti firma toodetega…

  6. Tõmmates veelkord paralleele eesti asjadega, siis peaks me ilmselt boikoteerima kõiki suuremaid firmasid eestis (Kalev, piimatööstus, Falck, Pere Leib jne jne)… Aga miskipärast on Falck ikkagi suurim turvaettevõtte eestis (ka eraklientide arvu poolest), kalevi tooted on endiselt populaarsed jne jne… mina ei seostaks firma juhti firma toodetega…

    Kakk just seletas, et vägapaljud inimesed siiski seostavad ja väga õigesti teevad – firma on täpselt oma juhi nägu. Muideks Falck on monopoolses seisundis täpselt samal põhjusel nagu Microsoft ning seetõttu paljud inimesed ka väldivad tema teenuseid niipalju, kui võimalik (mina ise nende hulgas). Põhjuseks on just nimelt firma tollase juhi ebaeetilised/kriminaalsed teod. Kuna keegi ei taha nii mõjuka isikuga otseselt konflikti minna, siis hääletatakse jalgadega.

Kommenteerimine on suletud