Läpaka süsteemiuuendus

Nüüd on kell üle kesköö ja läpakas edukalt ära uuendatud (et installitud oli kõvasti tarkvara, võttis uuendamine oma 3-4 tundi). Väikesi konarusi esines – tavapärane uuendusvalem apt-get update, apt-get upgrade, apt-get dist-upgrade jäi teisel sammul ühe paki taha (xfonts-intl-european) taha toppama, aga teise ja kolmanda sammu vaheldumisi laskmine tegi asjad korda (apdeit – nagu [L] Xubuntu ehk XFCE-põhise variandi release notes‘ist järeldub, on tegu XFCE veaga. Kuna Kaku masinas on muule rahvale demomise huvides kõik peamised graafilised keskkonnad installitud, siis ilmselt XFCE uuendamine selle vea tekitaski. Nagu mõned teised siin kommenteerijad öelnud, läks nende install kenasti).

Meeldiva üllatusena jäi aga peale installi (vist) kõik paika – saund töötab, sõrmejäljelugeja töötab, 3D-desktop (Compiz, nüüdse nimega Beryl) töötab ka. Viimasel on kadunud ka häiriv graafikapuuk, mis jättis enamikul mängudel graafika napakalt läbi paistma (selle vastu aitas Dapperis käsureahäkk XLIB_SKIP_ARGB_VISUALS=1 , mis tuli käivituskäsu ette kirjutada). Uuenduse ja varasemate häkkide tõttu jäi kümmekond pakki (kogu Pythoni kraam ja x-window-core – ilmselt Compizi tõttu) uuendamata, ehk see läheb aja jooksul paika.

Aga muidugi uuem soft – Gnome, Evolution, Firefox (2.0), Wesnoth (1.1 seeria on tüki maad ilusam kui 1.0). Igatahes võib rahul olla. Seega tervitused neile, kes Windows XP 5. sünnipäeva pidasid – Kaku jaoks on see jätkuvalt võõras pidu.

2 kommentaari postitusele “Läpaka süsteemiuuendus”

  1. K ütleb:

    Päris üllatav et Kakk mängudega aega viidab 😛

  2. Kakk ütleb:

    Kuidas see inglaste ütlus oligi, et “All work and no play makes Jack a dull boy”… Vahel on vaja tõsistest asjadest kõrvale astuda.