Andmekaitse.ee

“Vaata Maailma” poisid on [L] sihukese foorumi püsti lükanud.

Au ja kiitus neile selle mõtte teokstegemise eest. Jubedamalt vajalik asi. Paraku tundub, et juba mõni kuu tegutsenud foorum ei ole päris hoogu sisse saanud, postitusi on küllalt vähe ning Kakk (kes natuke teemat valdab, kuid eksperdiks end ei pea) sealt uusi teadmisi seni veel juurde ei saanud. Loodetavasti paraneb olukord tulevikus veidike. Paar mõtet:
1. Tuleks selgemini määratleda kasutajaskond. Praegu on seis udune, kas see peaks olema “patsiga poiste” endi kogemustevahetamiskoht (kus peale puht-tehnonippide antakse ka soovitusi “tumbajumbade” harimiseks nii, et nood jutust aru kah saavad) või lihtsalt ärksamate arvutikasutajate kogunemiskoht, kus andmeturbest “inimese keeles” räägitakse? Tegelikult oleks väga vaja mõlemaid, kuid nii, et neil selgelt vahet teeb. Õppinud häkkeril hakkab algajate foorumis igav ning algaja saab häkkerite jutust halvemal juhul korraliku debreka.
(Apdeit – sorry, veebilehel oli see kirjas, et peaks spetside foorum olema. Aga seal on ka kirjas, et “aprillis avatakse tavakasutajate leht” – seda aga mai keskel veel ei ole. Pealegi on sisu osas küllaga ka väga triviaalseid, tavakasutajale mõeldud näpunäiteid stiilis “ära kasuta arvutit administraatorina”).
2. Panna midagi mõistlikku saidi avalehele – kasvõi link foorumi lehele. Praegu on seal vaid sisselogimisaknad – juhukasutaja kehitab õlgu ja läheb mujale.
3. Keelepolitsei kuluks ära. Kui ka häkerdised omavahel võivad endale lubada grammatikast ülesõitmist ja karmi slängi, siis laiema kasutajaskonna puhul see ei toimi. Terminoloogia rubriik see-eest on hea mõte.
4. Kusagil esines vabandus, et “98% kasutab Windowsi, me siis ka muust ei räägi”. See seisukoht oleks parem heaga ära muuta.

Aga igatahes edu tegijatele.