Kummitav lugu

Eesti lugude teema järjena leidsin Tuubist veel ühe pikaajalise lemmiku – Valdo Randpere poolt Viivi Luige sõnadele loodud loo “Väljas on veebruar”. Ja seda kahes üsna erinevas esituses.

* Randpere koos Alenderiga –  ühtaegu mehine ja lüüriline, omaaegne malevalaul üsna ehedas kuues (1982. aasta videoga). Väga ilus naturaalne kitarripartii ja huvitava kooskõlaga hääled.

* Ilona Aasvere ja Leila Miller – kõvasti hilisem, naiselik uusversioon. Tiit Kikase lihvitud arranžeering ja saund, aga lauluosa on samavõrd ilus ja loomulik. Lõpuosa on küll huvitav, aga mõjub lüürilise laulu sabas võõralt.

Seda lugu on kuuldud veel teisteski duettides (Tajo Kadajas ja Jassi Zahharov, Tajo Kadajas ja Kait Tamra).  Lihtne lugu, aga ometi on seda uskumatult raske peast välja saada.  Ning  ka see lugu toob mälestusi.