Noorsootöötajad küberdžunglis

Sihuke naljaka nimega konverents toimus täna (jätkub homme) Tartus.

Korraldajate hulgas oli paar vana tuttavat, nii sattus siinkirjutaja kah sinna õhtusesse paneeli patrama (teemaks võrgusuhtlus ja vähemuste kaasamine). Kohal oli paras hulk erinevatest riikidest pärit tegelasi, enne meie paneeli rääkis üks inglise kutt üle skaibi. Endale tundus veidi igav (algtase), aga rahvas kuulas huviga. Veidi aja pärast oli siis meie kord.

Paneeli juhatas tehnokratt Pets ja tegi seda enda tavalisel mõnusal ja asjalikul moel. Küll aga tundub, et kolm paneelis osalejat olid veidi liiga erinevatest ooperitest võetud ja seetõttu omavahel mingit diskussiooni praktiliselt ei tekkinud. Väikese kriitikana korraldajate aadressil: näis, et jupp kodutööd oli esinejate tausta ja teadmiste osas tegemata jäänud… Teema ise tundus rahvale väga vajalik olevat, ent nüüd sai üksnes väga kergelt pinna pealt kaabitud, selle asemel et inimestele mõned põhjalikumad teadmised ja juhised edasi anda.

Plusspoolelt aga tuleks mainida mõnusat läbiviimist ja päris vahvat dokumentatsiooni (ettekandemapil ilutses võrgukogukondade kaart  – umbes nagu [L] see siin). Järgmisel korral (kui see tuleb) oleks tarvis natuke rohkem tehnikapoole inimesi juurde tuua, kes kogu sotsiaaltarkvara maailma natuke rohkem lahti seletaksid – praegu tundus, et selles osas jäi puudu. Aga muidu oli tore üritus.