autor.ee

Kuna reklaami sihukesele saidile tehti lausa Vikerraadio uudistes, käisin ka nuuskimas. Lootsin salamisi, et äkki on viimase aasta jooksul tugevnenud jõrisemine (nii siinkirjutaja kui mitmete teiste poolt) natuke midagi muutma hakanud. Pealegi raadios ju lubati, et seal on ka vabadest alternatiividest juttu.

Läksin kohale. Esmalt muidugi on veebileht kirju javaskriptiuputus ja mitte eriti loetav. Lõin [L] W3 validaatorisse aadressi sisse, tulemus oli [L] selline. Isegi sihukest haibitud lehte ei saa nad korralikult tehtud…

Ja jutt on muidugi samasugune silmaklappidega pläma. Leidsin kogu saidilt paar mokaotsast vihjet “vabavarale” ja ühe isegi [L] Creative Commonsile. Aga muidu võib asja iseloomustada sisu ja vormi harmooniana – mõlevad imevad vilinal. Vägisi tuleb meelde vana hea Kärna Ärni, kes pilas nõuka-aja telereklaame: “Ostke poest saadaolevaid kau-PUH! Ostke poest saadaolevaid kau-PUH! Poest saadaolevaid kau-PUH on saada igas poes!”. Samamoodi on ignorandist tarbijal lubatud plekkida järjekordsele portsule Jänese sõpradele ja sugulastele, kes tänapäeval on kõik autorikaitsjateks, advokaatideks ja asjapulkadeks hakanud.

Palun andke mulle mu raisatud 15 minutit tagasi.

Üks mõte “autor.ee” kohta

  1. Ma pole tavaliselt neis asjus küll nii kriitiline, kui sina aga pean siinkohal küll nõustuma selle lehe suhtes – mitte muhvigi ei saanud targemaks. Läbi lukuaugu on refereeritud küll igasuguseid seadusi aga neid võin ma niigi RT-st või mujalt lugeda. Ootasin selgeid vastuseid küsimustele “kas ma tohin teha nii või naa” aga sealt leiab kõike muud, kui selgeid vastuseid. Bla-bla-seadus, bla-bla-tsiteerime. Võehh. Õudsalt tahaks selgitust või seaduse lahtiseletamist konkreetsete näidete varal. Võib-olla ma ei osanud otsida muidugi. Mis pole ka välistatud, sest selle lukuauguveebi sihtrühm näib olevat… maitea, teismelised? Sest milleks muidu see nõme vilkuv bänner.

Kommenteerimine on suletud