Jalamo-sensei laager

… toimub sel nädalavahetusel Tallinnas Saku tn 8. Täna oli kobujutsu ja Yuishinkai karatel põhinevad enesekaitsetehnikad, homme veel kobujutsut (sai ja bo). Kakk lootis end ka vööeksamiks vormi saada, kuid sellega on lood kehvad – tehnikat veel kuidagi on, lihtlabast võhma aga pole kohe üldse mitte. Nojah, sügissemestril kolme töökoha vahel jooksmine ei ole just tihti lubanud trenni teha. Nüüd tuleb veel kuu aega hoolsalt harjutada, siis on ehk jaanuari lõpus järgmises laagris lootust kobujutsu rohelise vöö eksam ära teha. Kaks trennikaaslast aga tegid täna esimese, kollase vöö edukalt ära – õnnitlused neile!

Õhtul käisime soomlastega koos Mustamäe Chopsticksis söömas. Nägime tee ääres üht maani täis kodanikku, pudel käes – siis kostus tagaistmelt andekas kommentaar: “Pojalla on pyöreät kenkäpohjat!” (maakeeli siis: “Poisil on ümmargused kingatallad!”). Kakk pidi pingutama, et rooli mitte naeru tõttu lahti lasta… Tõsiselt hea väljend ju. 🙂

Nüüd tarvis kähku põhku kobida, muidu ei pea homset mahvi üldse vastu.

4 mõtet “Jalamo-sensei laager” kohta

  1. Kusjuures, kui sa mäletad, siis raamatus “Totu kuul” oli marakannidel ka väljend “jalataldu ümmarguseks rääkima”. Mu arust rääkisid nad ühel võmmil jalatallad ümmarguseks ja selle läbi õnnestus neil soolaputkast plehku panna, kui mu mälu mind väga alt ei vea praegu.

  2. Vat siinkohal on Kakk järelikult klassikaga hätta jäänud 🙂 – see ei tulnudki kohe meelde. Aga Totu on vene raamat ja tundub, et too kild polnud mitte selle mehe väljamõeldis, vaid soome keeles ka üldisemalt olemas. Äkki on hoopis Nossov seda soomlastelt kuulnud? Mine tea.

    Aga see töllav sell seal tee ääres oli tollele väljendile lõpp heaks illustratsiooniks.

  3. Ainult et kui Totu ideoloogiale mõelda, siis ilmselt oli tegemist siiski Totu rahvuskaaslasega päikeselinnast ja mitte Kuupealse elanikuga. Totu seeriates paistis päike ikka rohkem ida poolt;)

  4. Chrisile: igatahes sai räägitud ka too astronoomi ja günekoloogi lugu ära. Sellid pidid end kõveraks naerma. 🙂

Kommenteerimine on suletud