Linux Mint 17

Uus versioon tuli eelmisel nädalal välja, nüüd sai ära uuendatud.

Seni on Linux Mint (erinevalt Ubuntust) soovitanud iga versiooniga puhta installi teha. Huvi pärast aga sai soovitust eiratud ja tehtud läpakale kõige lihtsam ja robustsem uuendamine:

  • muudetud terminalist ära distro koodnimed /etc/apt/sources.list.d failides – petra asemele qiana (Mint) ja saucy asemele trusty (Ubuntu)
  • apt-get update
  • apt-get dist-upgrade
  • apt-get upgrade

Tulemuseks oli… praktiliselt täiesti töökorras süsteem. Mõned pisipuudused olid:

  • Evolutioni puhul jäid mõned paigalduspakid “rippuma” (held back) – võtsin Evolutioni maha ja paigaldasin PPA-st uuesti (õpetus on [L] siin). Rangelt võttes ei oleks seda isegi tingimata vaja olnud.
  • Eesti keele tugi tuli keelesätete alt uuesti lõpuni peale lasta.
  • ID-kaardi tarkvara tuli uuesti paigaldada.

Ja oligi kogu lugu. MATE ja Compiz 3D-efektidega, Cairo-Dock, kohalikud serverijupid, heli, võrk (VPN-ide ja muuga) – kõik töötas nagu enne.  Ma kahtlustan, et tänapäeva Windowsi uuendamine on tunduvalt suurem keemia…

 

3 mõtet “Linux Mint 17” kohta

  1. Kusjuures proovisin uue Windowsiga olude sunnil. Ei olnud keerulisem. Küll aga tuletas igal sekundil meelde, miks mulle Unity ei meeldi. Ainult et Win8 ja sealt edasi on oluliselt … ee … teistsugune.

  2. Win8 näib üha enam olevat (ämbri mõttes) mitte Vista, vaid juba ME…

    Unity on kole küll, õnneks Mint on just see, mida vaja – Ubuntu hea põhi ilma Canonicali möödalaskmisteta.

  3. Süsteemi mõttes on W8 nagu W7, ainult et kellad ja viled on veidi erinevad mida nagunii iga kasutaja omatahtsi parajaks “tuunib”. Metro screenist saab üle classicshelli või mõne muu sarnase asjaga. Muus osas ei leia, et see erineks liiga palju oma eelkäijaist.

Kommenteerimine on suletud