Lennu-jaam

Väga vahva ettepanek Argo Ideonilt oli selle nädala Ekspressis, kuidas Lennarti mälestust vääriliselt jäädvustada: anda Tallinna lennujaamale Lennarti nimi. Maailmas on ju olemas Charles de Gaulle’i ja John F. Kennedy nimelised lennujaamad, seega poleks idee uus. Lennart oli suursaadik, välisminister ja väga hea välissuhtleja president – lennujaam on olemuselt seega igati sobiv objekt. Nimi on välismaalastele suhteliselt kerge hääldada. Ja mis peamine – lahe sõnademäng: lennujaam = Lennu jaam.

Võiks täitsa ära teha.

2 mõtet “Lennu-jaam” kohta

  1. No kui oleks “Lennart Meri nimeline lennujaam”, siis oleks ju sõnakordus ja pealegi on lennujaam niikuinii juba lennu-jaam 😛

    Aga mina ei poolda seda. See oleks praegu eufooriast tehtud tegu. Las nüüd Lennart olla mõnda aega ära, võib-olla tuleb meile pähe midagi, mis tema nime paremini väärib. Kas pere käest on keegi üldse küsinud, enne, kui pereisa nime igale pool külge toppima hakatakse?

  2. Seda küll muidugi. Uisapäisa pole mõtet ja pere käest tuleb kindlasti küsida. Aga ikkagi – mulle see idee meeldib, eespoolkirjeldatud põhjustel.

Kommenteerimine on suletud