Eestikeelne Koraan

… olevat nüüd väljas.

Peaks millalgi endale ka hankima. Kallis on ta muidugi küll, 600 krooni pole raamatu eest naljaasi. Aga vähemalt on kindel, et tõlge on igati tasemel – hr Udam (rahu temaga, nagu moslemid ütlevad) oli ilmselt oma aja üks alahinnatumaid eestlasi. Kakk on tema pojaga koos kelgutanud ja tema proua käest jaapani keelt õppinud – naabermaja mees oli. Selline vaikne ja veidi isemoodi, aga meeldiva olemisega ja paar korda külas käies nägi korteris tohutut hulka raamatuid.

Aga need, kes portaalides uudise peale bin Ladenist patrama hakkasid, võiks küll parem vait olla.

APDEIT 25.12 – raamat olevat poodides kahe tunniga läbi müüdud. Aga näe, ema sattus peale ja kinkis jõuluks. Aitäh! 🙂

4 mõtet “Eestikeelne Koraan” kohta

 1. Inimesed,kes tahavad koraani lugeda,tuleks enne lugeda Piiblit,eriti Uut Testamendi,enne kui asuvad Koraani lugeda!
  Ütlen ette,et Koraan eitab,et Jeesus läks ristile,vaid ütleb;Jumal võttis ta ära!
  Samuti on väga Vägivaldne usk,kuna ta rajab füsiliselt,kes ei taha Islami usku vastu võtta ära tappa need uskumatud,nende moslemite silmis!
  Samuti ei ole Islami usus Halastus ega Armu,mis on Jeesuses Kristuses,vaid Islam tugineb Õigluse ja käskudest,kes neid ei täida,on Isalmi usust taganemine ja Islmi usk ütleb;Et Jumal mõistab teda hukka,kes ei võta Islami usku vastu.
  Mida rohkem tunneksime Piiblilt,seda paremini saaks aru,et Koraan niitab risti usu täiesti ära ja on Piibli vastand,sest ta ei toetu Uuele Testamendile,vaid tugineb rohkem Vana Testamendile,et nii Jumal ja käsuseadused enda alla kuuluks ja samuti püüab vägisi nii juutid Islami usku pöörata,kes ei võta Islami usku ära tapetagse,samuti õhutatakse Zihaati ehk püha sõda neile,kes ei võta Islamit vastu kui ainuõiget,mida nad väitavad enda kohta!

 2. Esmalt kommentaari kohta – vabanda, et pidid topelt saatma, ma ei jõudnud varem üle vaadata.

  Aga sellest, mida kirjutad… Mis Piiblisse puutub, siis selles osas olen kindlasti nõus. Islami osas aga pole päris nõus. Kindlasti on seal ka selliseid inimesi, nagu kirjeldad – need, kes pomme panevad ja teisi tapavad. Kahjuks on olemas ka end kristlasteks nimetavad inimesed, kes sama teevad (me võime muidugi öelda, et nad pole seda tegelikult, aga ikkagi – inimesed vaatavad puud viljade järgi). Variseriks muutuda (Mt 23) on ju nii kerge – ja siis oleme kangesti üllatunud, kui Ülemus tuleb piitsaga ja templis lauad laiali peksab.

  Ja mismoodi kujutada ette oma sõnumi võõraste inimesteni viimist, kui ei püütagi mõista, mismoodi nemad maailma näevad ning oma sõnumit esitada nendele arusaadavas keeles? Näiteks on misjonarid rääkinud, et ühe rahva juures oli lammas täiesti tundmatu loom, ent siga oli suures hinnas ja väärtuslik – nii oli väljend “Jumala Tall” täiesti arusaamatu, kuid meie jaoks lausa koledasti kõlav “Jumala Siga” oli neile mõistetav ning nad said Jumala poolt makstud hinna suurusest aru. Gröönimaal peeti omal ajal armulauda odrakaraski ja õllega, kuna nisuleib ja vein olid kättesaamatud.
  Nii et lisaks Koraanile oleks kristlasel kasulik tunda ka teiste usundite ja maailmavaadete kirjutisi (see ei pea nende n.ö. kummardamist tähendama) – vastasel juhul ei ole Mt 28:19 täitmine kuigi edukas.

 3. Eks ikka seetõttu, et maailmas toimuvast paremini aru saada. See on päris suure inimrühma jaoks oluline raamat ning aitab neid paremini mõista (sealhulgas ka mõningaid suuri lollusi, mida sellega üritatakse põhjendada).

Kommenteerimine on suletud