Tuleb tuttav ette

… see isand Langemetsa jorin. Võib-olla veidi liiga kibe ehk, aga suuresti näib tal õigus olevat.

Kui Kakk siin kunagi varem rääkis, et valimistel jäi valitava puudumisel käimata, siis hakkasid mitmed riidlema. Põhimõtteliselt oli neil õigus, kodaniku kohus on valida ning kui ei valinud, ei saa ka nõuda.

Aga kus järgmistel valimistel see väljapääs on, ei tea. Igatahes praegusel ajal on valimiskõlbulike ring taas kord väga rämedalt kokku kuivamas – senisele kahele no way -erakonnale on selgelt lisandumas ka kolmas, see kõige suurem.

Mis kõige kurvem, selgest parem-vasak vmm ilmavaatepõhisest valikust ei ole Eestis enam eriti juttugi. Meie maal tuleb nähtavasti valida seda erakonda, kus on kõige vähem pätte, vargaid ja (riigi)reetureid. Aga välja tuleb ikka nagu alati.

6 mõtet “Tuleb tuttav ette” kohta

  1. Kui valitav inimene nimekirjas puudub, siis vali alkohol. Mõõdukalt doseerides tekib tunne, et riik liigub õiges suunas.

  2. Vat naiste ilusaks joomise variandist olen kuulnud, aga et riigiga sama asja saab teha, pole varem ette tulnud. 😀 Aga esialgu seda varianti vist ei prooviks. Äkki ikkagi leidub mingi parem tee.

  3. Tjah, siis on üks võimalus ise erakond teha – aga meil sinuga näiteks ühe erakonna tegemine vist küll välja ei tuleks, kuigi sotsiaalsüsteemis saaksime äkki kokkuleppele?

    Teine asi oleks välja mõelda süsteem, kuidas parteitegelaste kohale kivistumist vältida. Mulle ikka väga meeldiks hakatuseks ka see, et üks inimene ei või olla rohkem kui kahes järjestikuses parlamendikoosseisus…

  4. Tjaa, päris huvitav oleks meid Sinuga sama erakonna all ette kujutada. 🙂 Ilmselt jageleksime üksjagu, ehkki loodetavasti sõbralikumalt kui enamik poliitikuid. Sotsiaalsüsteem aga on selge kokkupuutepunkt küll, haridus ilmselt samuti.

    Aga tolle kivistumise osas olen täiesti nõus.

Kommenteerimine on suletud