Veel üks mõte

Hiljutise nädala jooksul Joensuu ülikoolis kohtusin mitmete välismaalastega, kes sealkandis õpivad ja/või töötavad. Tšehhimaalt pärit roma (keda meil vanamoodi mustlasteks kutsutakse) noormees, kes hiljuti kohaliku tüdrukuga abiellus, rääkis kenasti soome keelt (ise oma keeleoskust põhjendamatult häbenedes). Isegi tumedanahalised vahetusüliõpilastest tüdrukud proovisid oma oskusi võõra keele kallal.

Hirmus ahistamine, kaebame Euroopa inimõiguste kohtusse. Ja kindluse mõttes peksame vitriinid sisse, sööme kommid ära ja paneme kioski põlema.

6 mõtet “Veel üks mõte” kohta

 1. Päris idiootne oli ühe laamendaja antud vastus Kanal 2 reporterile. Stiilis, et ajalugu tuleb uuesti üle vaadata ja et eestlased peaksid suhtuma venelastesse, kui partneritesse. Ok! Vaatame ajaloo muidugi üle. Sealjuures ei tohiks kindlasti vahele jätta tõika, kuidas äsja ‘vabastatud värsked vennasvabariigid’ suurest tänutähest päästjat 50 aastat järjest nuumasid. Nüüd uuesti võõra õue peal laamendades katsutakse jälle kompromissi leida.
  Santa simplicitas + mania grandiosa?!

 2. Nägin jah seda. Vähemalt niigi palju, et kutt rääkis (vigadega) eesti keelt. Aga mõttearendus oli jah vaimupuudega.

  Ega siin midagi kahtepidi mõista ei ole. Küll ka muu maailm aru saab, mis siin toimub. Ise arvan küll, et moskoviidid tegid end kapitaalselt täis.

 3. kaadrid kus prügikastid “vabastajate” lõhkumise tagajärjel postide küljest alla kukkusid, meenus vanasõna “targem annab järele”

 4. 😀

  Aga tõesti – tahaks loota, et nüüd saab Eestimaa natuke puhtamaks. Loodan väga, et valitsusel jätkub selgroogu asjaosalised välja selgitada. Et laamendanud tatikate vanemate majad pannakse kahjude katteks müüki, mittekodanikud saadetakse lihtsalt piiri taha ning kui selles kambas ka mõni sinise passi omanik oli, siis see saab valida – kas loobub vabatahtlikult kodakondsusest ja läheb teistele tipa-tapa järele või saab avaliku korra raske rikkumise eest maksimumi (5 aastat).

  Nagu mitmest kohast juba öeldud on – nende laamendajatega peab rääkima keeles, millest nad aru saavad.

 5. Täna hommikul täpselt kell 9: Euronews alustab viimaste piltidega Tallinna kesklinnast ja räägib rahutustest, lülitan BBC Worldi peale ja seal räägib nende kohale saadetud reporter öisetest kaklustest, viimaks keeran teleka Deutche Welle lainele ja seal just lõpetatakse Eesti ja Venemaa suhete analüüsimist. CNN-i uudistes ei tehtud selle kohta küll eraldi saatelõiku, kuid ekraanil olev newsticker edastas sündmusi. Igatahes rahvusvahelise kajastuse kohta ei saa kurta, peaasi et vene propaganda ka seal võimusele ei pääse. Kuuldavasti on USA ajalehtedes küllalti Eestit toetavad artiklid, kuivõrd Putin on neid juba täielikult välja vihastanud.

Kommenteerimine on suletud