Filmipaus 2019

Eelmisel esmaspäeval vaatasime ITSPEA kursusel jälle “Idiokraatiat”, täna oli retsensioonide tähtaeg.

Nagu eelmistelgi aastatel – see, mida filmis nähti ja ära tabati, oli üpriski seinast seina.  Seekord suutis üks tudeng tõmmata isegi paralleeli Orwelli “1984”-ga (keskmine inimene Süsteemi vastu). Aga oli taas ka mitmeid, kes nägid üksnes roppu nalja.  Ent eraldi tunnustusena tuleks mainida asjaolu, et ühed esimesed retsensioonid tulid inimestelt, kellel siiani eesti keel veel natuke konarlik on.  Müts maha nende ees.

Sel aastal aga lisandus veel mainimine, et kliimamuutuste vastu ei aita koolist viilimine kohe mitte kuidagi – pigem võib nii toota tüüpe, kes on valmis lekkivasse tuumareaktorisse vett valama.

10 mõtet “Filmipaus 2019” kohta

  1. Aitüma, aga mul on algusest peale kasutusel täitsa ametllikult soetatud DVD (tõsi, kõvakettale ripituna, vältimaks plaadi läbikulumist). Vaatamine toimus ametliku õppetöö raames ja ilma veebisalvestuseta.

    Nii et asi on täiesti vastav ka praegusele süsteemile (mida ma absoluutselt ei toeta – aga erinevalt piraatidest leian, et lolli süsteemi ei saa muuta lihtsalt seda rikkudes, see tuleb seaduste tasemel ära muuta).

  2. Ma läksingi Windows XP ajal linuxile üle, et vähem pirada. Ma kuulan CC commonsi muusikat ja filme, kuid vahel kripeldab käsi millegi ebaseadusliku järgi.

    Nagu eesti riik hävitab põlismetsa ja veel eemaldab kaartidelt info põlismetsa kohta. Lageraie. Vaatasin viimast kuuuurija saadet.

    Ja see, et õpetaja ei saa – on tõsi. Kuid õpilane, kes avalikult ei räägi ja kel organitel arvutisse ligipääs puudub + kõvaketta krüpteering, on vahetevahel võimalik pirada.

    See oleneb ka ISP-st, kes võib blokeerida andmemahtu. Tehke head ja olge lambad!!
    Ja ikkagi headus võidab. Ja hunt lambanahas – tuleb välja. Ja mind avastatakse tulevaste superarvutitega kindlast.. kui mul selleks ajaks muidugi endal see ei ole..

  3. See idiocracy on üks jama usa film, mis on nii mõttetu, et seda üldse vaadata ja selle eest raha maksta!
    Prügimäefilm!

  4. Ma nägin, et praegu on New York ja New Yorgi lähedal olevad majad ilusad ja rohelised, hooldatud muruga, kuid mida kaugemale, seda viletsamaks majad lähevad ja hoovid on rohtus.
    See film on tüüpilina ameerika illusioon. Neid filme on nii palju, et kõik pakuvad oma nägemust tulevikust, mis on nii ameerikalik. Hollywood ja maailmalõpp.
    Pealegi on ka tänu arvutile nii palju ebareaalseid ulmefilme tehtud, et lausa jube hakkab.

    Mingit tõde võib vaadata jja leida ainukt kuuuurija saates või laseris või pealtnägijas. Vahemalt oleviku probleeme.

  5. Hm… Vaatasid ikka lõpuni? Või otsustasid alguse põhjal? See film on Hollywoodi tüüptoodangust ikka suhteliselt kaugel.

  6. Neid kahte ei saa ju võrrelda. Üks on tõsimeeli tehtud põnevik, teine on mitmekihiline (välimine kiht on jabur ja ropp) ja samas puust-ette-ja-punaseks -hoiatus lolluse eest ühiskonnas.

  7. Prügifilm meenutab natuke Inglise parlamenti ja brexitit küll.

Kommenteerimine on suletud