Juhtmed veetud

… ehk selle semestri lõputööd edukalt ära juhendatud.  Bilanss: üks “suurepärane”, kaks “väga head”, kaks “rahuldavat”. Esmakordselt kahes keeles – lisaks kolmele kohalikule ka kaks neljast küberturbe eriala esmalõpetajast (Sheela Indiast ja Mohanad Egiptusest). Kogu juhtmevedamiste nimekiri on juba üsna pikk saanud…

Lisaks jääb semestri arvestusse ka küberturbe esmakursuslaste kirju seltskonna ITSPEA-st läbilaskmine. Alguses oli kerge hirm nahas, kuna eelmise semestri õppejõududega oli neil üksjagu hõõrumisi. Aga Kakku nad miskipärast kuulasid ja kõvade asjadega ei loopinud. 🙂

Üks mõte “Juhtmed veetud” kohta

  1. See oleks tore kui neid õpilasi ei lastaks läbi, kes vaba tarkvara ei kasuta! Kui kasutad nuhkvara, siis ei tule küberkaitsest midagi välja, sest keegi teine juba kontrollib sinu üle:
    https://www.gnu.org/proprietary/proprietary.html

    Ja sellle id-kaardi tarkvara ja kõigi nende serverite kasutamine rahva poolt on vabaduste ja õiguste piiramine! Siinkohal täpsustan – andmebaasid. nende statistika kasutamiseks mõeldud tarkvara lisaks.

    Ma kasutan kindlasti 1 korra 5 aasta jooksul id-kaarti ja pidevalt smart-id, kuid olen alati hirmus ja umbuslik, sest smart-id kasutades koos panga apiga, olen ärilise statistika ja logide ämblikuvõrgu all!
    Muidugi on võimalus mul veel need apid läbi tor võrgu lasta ja peita oma tegelik isp, kuid sularaha on nende käes ju!!

Kommenteerimine on suletud