Tagasi jõusaalis

Vahepeale jäi operatsioon ja ligi neli kuud trennipausi koos valuvaigistite ja muu toredusega (valuvaigistid on tegelikult siiani peal, pikkamööda tuleb välja minna), peale oppi tekkis veel ka külmunud õla sündroom ehk õlaliiges jäi kinni. Alguses ei saanud kätt kõhust kõrgemale, praegu saab juba isegi vanarooma tervituse kõrguse kätte – loomulikult suure punnimise ja venitamise tulemusena. Et nii ortopeed, perearst (tegelikult lausa kaks, kuna Kaku paikapanekuks tuli kolleeg appi võtta) kui füsioterapeut soovitasid ainsa toimiva lahendusena liigutamist, siis tekkis täna plaan tagasi  jõusaali kolida.

Esmalt pikemat sorti soojendus trenažööriruumis – 20 minutit jalgratast ja teine 20 sõudepinki  – mõjus üllatavalt… tavapäraselt. Nagu polekski eriti pausi vahepeal olnud. See andis julgust juba päris saali kolida. Ja ka seal tuli suur osa harjutusi päris normaalselt välja – teha ei saanud õlgu (arusaadav), rinnalihaseid sai treenida üsna minimaalselt, biitsepsikangil olid 2,5-kg kettad ning tegemata jäi alakõhupukk, kus keharaskuse toetamine küünarnukkidele viib raskuse samuti õlgadesse. Kõik muu – ala- ja ülaselg, triitseps, jalad, kõht – toimis, nagu oleks pausi olnud nädalake. Isegi 3×5 deadlifti 50-se kangiga kannatas ära.

Kui ülehomseks mingi “ishias sisse ei löö”, nagu Joosep ütles, siis lasen edasi.

2 mõtet “Tagasi jõusaalis” kohta

  1. Mul on pidev treening. Kui ei liiguta, siis mõne ajapärast väsib selg ära ja hakkab valutama. Ja hiljem valutab nii, et lööb jalgadesse.
    Kogu aeg pean kangi tõstma, võimlema, kükke tegema, venitama, sirutama, painutama s.t kõik lihased vormis hoidma, et mu kõverat selgroogu toetada.
    Kui nädalas kolm päeva treenin, siis on see minimaalselt korras.
    Kui igapäev teen, siis BCAA, glutamiin ja valgusegu pärast lisaks.. annab lihastele lisajõudu.
    Üle ei tasu pingutada, vaikselt ja tasa-targu kui kehaline koormus on pikemalt stabiilne, siis võib rebida.
    Valku kahjuks läheb koos toiduga rohkem.

  2. Seljaprobleemiga (mul endal on ka rühiga häda) on võimalik igasugu põnevaid harjutusi kasutada. Tegin endale (suuresti juutuubi ja muu netikraami abil – midagi vist natuke pilatese kanti) ise kava ja vedasin perearstiga kihla, et saan enda selja sirgu. Saingi, aga see opiperiood lasi uuesti ära vajuda. Kui valuvaigistid maha saan, teen uue seeria ja ajan uuesti otseks.

    Üks kasulik asi, mille selles kontekstis avastasin, on nn joogarull (esimene ettejuhtunud link). Saab päris erinevaid harjutusi teha.

    Toidulisanditest kasutan juba pikka aega vitamiine, kalaõli, magneesiumi ja tsinki ning trenni kontekstis L-arginiini, kreatiini ja riisivalku (veganite oma; hernevalku olen ka proovinud – päris suvalised segud ei sobi, võib gluteen sees olla ja igasugust muud keemilist jampsi ka). Mõistlikul määral on täitsa tõhus olnud. L-arginiin aitas opiperioodil ka lihaseid säilitada (ilmselt osaliselt tänu sellele oligi tänane vormikadu üllatavalt väike).

Kommenteerimine on suletud