Jälle laulumäng

No oli laulumäng jah see Eesti Laulu poolfinaal. Päris mitmed inimesed mängisid laulmist, teised mängisid laulukirjutamist ka. Selles mõttes oli Elina Netšajeva saatejuhiks panemine ikka fopaa küll – võrdlusmoment läks liiga koledaks…

Oli paar hästi produtseeritud lugu (kõrva jäi Peter Gabrieli meenutav “Hurricane”, kahjuks laulja polnud Peter), Lenna oma oli ilmselt Vanilla Ninja vana rasva pealt tehtud ja teistest selles mõttes kõvasti üle. Head lauljat arvestades on see sellest poolfinaalist ilmselt ainus, millega Euroopas häbi ei hakkaks – samas laul ise oli üsna väheütlev (pretensioonikast tekstist hoolimata). Eelmise aasta Jüri Pootsmanni loo tiim oli laulus paar nooti ära muutnud ja nüüd Elina Borni laulma pannud, Jüri laul oli aga kindlasti parem.

Eestikeelseid lugusid oli kõigest (või isegi?) kaks. Ivo Linna ja Supernova on endiselt mõnusad, aga kahjuks esinesid praeguses seisus selgelt valel üritusel. Ja “kosmonautidel” oli nutusest pealkirjast hoolimata täiesti savi.

Tuleb loota, et teine poolfinaal on natukenegi parem.

APDEIT 18.02. Kahjuks oli teine poolfinaal veel nõrgem. Olid mitmed normaalsed lauljad suht olematute lauludega (oli tunne, nagu oleks laulud siitmaalt otsa saanud. Mitme tuntud nime lugu oli nagu vanaksläinud kartulisalat – täis kunagiste heade asjade äratuntavaid tükikesi, mis nüüd aga enam süüa ei sünni) ning paar teatava potentsiaaliga lugu, mis aga olid esitatud pehmelt öeldes nõrgalt. Saatke Lenna Kiievisse, poleks vähemalt väga piinlik.

3 mõtet “Jälle laulumäng” kohta

  1. Eilsete laulude ja Joel de Luna ootamatu lahkumise taustal oleks vast paslik meenutada omaaegset eurolaulu kandidaati: https://www.youtube.com/watch?v=3rdMxMUqF_Q

    Paraku oli see lugu omast ajast ees, tollal peeti Eestis Eurovisiooni veel suureks ja tõsiseks lauluvõistluseks, kuhu tuleb ainult tõsist kunsti tegema minna. Tänasel päeval saadaks sellise laulu ilma mingi kõhkluseta lõppvõistlusele ja ka tulemus poleks kindlasti kõige hullem…

  2. Näe, üks vana kommentaator on tagasi. Tere taas. 🙂

    Aga see põleva ooperi lugu on tegelikult täiesti vinge. VÄGA keel põses tehtud Rannapi poolt ning samas on seal oma muusikaline iva täiesti olemas (mulle tundub muide, et üheks eeskujuks on siin olnud Andersoni-Ulvaeuse “Chessist” pärit “Embassy Lament” – vt üht lahedat versiooni https://www.youtube.com/watch?v=aM-trf4fpzo).

    Joel de Luna oli mingi aeg isegi meil kirikus külas ja mul oli võimalus temaga koos paar gospellugu teha (kummalisel kombel oli ta oma jamade sees usklik inimene). Sellest on siin eespool vist kusagil blogitud ka. Igatahes oli tal tavapärasema muusika jaoks tegelikult täiesti ilus lauluhääl.

    Aga “ooper põleb” sobib hästi Eesti Laulu kui terviku kohta. 😛

Kommenteerimine on suletud