44.22@20

… ehk siis endine Tallinna 44. keskkooli (nüüdne Mustamäe Gümnaasium) XXII lennu B-klass tuli eile üle 20 aasta uuesti kokku. Alguses trehvasime kooli ees, siis võeti suund Padise lähedale.

Jälle üks moment, kus aeg nagu ära kaob… Mõnda inimest polnud 20 aastat näinud, aga mitte kellegagi (v.a. need, keda polnud varem näinud, kuna läksid enne klassist ära, kui Kakk keskkoolis sinna laekus) polnud äratundmisprobleemi. Ülimalt vahva oli taas kord näha. Selgus, et vahepeal olid mõned sellid veel tsiklimeesteks hakanud, aga seekord olin autorongis ainuke kaherattaline.

Peale kohale jõudmist peeti esmalt fotojahti, mis oli paras sürr – tuli võistkonnaga leida lähikonnast fotol kujutatud paik ning lavastada seal etteantud teemal pilt (stiilis “Naistraktoristid tina panemas”, “Fännid imetlevad kulturisti” jne). Paraku meil kõige paremini ei läinud, kuna mõned ei viitsinud eriti osaleda – teised tiimid aga tegid sellist kunsti, et hiljem seinalt pilte vaadates sai kõva kõhutäie naerda.

Üks klassikaaslane oli vahepeal kirikuõpetajaks hakanud ja tegi meile toreda õhtuse ekskursiooni enda lähedalasuvasse töökohta. Jälle tore elamus –  vana maakirik, loojuv päike ja hulk häid sõpru (tsiklisõit veel peale selle).

Õhtune (taas)tutvumisring venis lausa kesköö kanti. See punt oli värvikas juba keskkoolis ja nüüdki oli seal igatsorti rahvast arstidest ja advokaatidest seppadeni. Kakk vedas sadulakottides kohale läppari ja projektori – alguses jooksis seina peal vanade koolipiltide kollektsioon, siis tõmmati jooksvalt juurde ka sama õhtu fotod. Viimaks tehti suure mölluga uuslavastus kahest 10. klassi klassipildist (poiste ja tüdrukute omast) – rahvas seati seisma-istuma täpselt samamoodi nagu seinal paistval vanal fotol…

Xb 1987

Enne…

Xb 2008

… ja nüüd.

Kodupoole tüürimist alustasin alles kella kahe paiku. Suht jahe oli ja kõigele lisaks hakkas Keila kandis veel sadama. Aga rahulikult põristades sai kolme paiku koju.

2 mõtet “44.22@20” kohta

Kommenteerimine on suletud