TLÜ veebiesitlus

Täna demoti Tallinna Ülikooli uue veebi prototüüpi. Et vana veeb on pehmelt öeldes kehv (kas keegi on näiteks proovinud Informaatika Instituudi URLi telefoni teel edasi anda? W3C validaatorist parem ei räägi – tänase päeva seis oli 376 viga), läksin kohale.

Iseenesest ilus asi tundub, üksjagu arusaadavam kui praegune. Aga nagu Peeter asja kontseptsiooni lahkama hakkas ja Kakk standardite kohta pärima hakkas, läksid tegijate näod pilve. Web 2.0? Tekstibrauser? Valideerumine? Skaleerumine (märksõna iPhone)? Ligipääsetavus? Kolme kliki põhimõte? Kasutatavus? Põhiargumendid kippusid seeriasse “selle tegi keegi tark inimene, kes on väga palju maailma veebilehti uurinud”. See, et sama ülikooli informaatikute pealik (kes peaks juba nagu ameti poolest olema tegemisse vähemalt ääriveeri kaasatud) näeb kogu kupatust esitlusel esmakordselt, on juba näitaja. Ikaldus ning nutt ja hala, ütleks vist kolleeg Offf selle peale.

Õnneks näib, et asjast tehti õiged järeldused ja suve jooksul on võimalik natuke laiemal ringil seda lehte paremaks teha. Elame-näeme.

3 mõtet “TLÜ veebiesitlus” kohta

  1. Viimase 5a jooksul on TLÜ leht muutunud vähemalt 3x ning iga kord on tulemuseks põhimõtteliselt sama sitt, kust midagi üles ei leia.

    Tekib küsimus, kes seda sitta produtseerib ja kas pole ometi kaasatud kedagi , kes võiks kasutamismugavuse pealt sõna sekka öelda vms…

    MASENDAV !

  2. Tjah… Tegelikult selle kavandi välisel poolel polnud väga viga, oli tunduvalt loogilisem kui praegune (aga muidugi praegusest paremini teha pole eriline kunst). Mis aga pahandas (ilmselt Normakut kah, nagu sissekandest nähtub), oli see, et TLÜ-s on tegelikult inimesi, kes suudaksid kogu värgile korraliku usability kontseptsiooni teha – praegune tundus olevat n.ö. praktikute halvas mõttes häkk, kus peale selle “keegi tark inimene uuris veebilehti” polnud mingit korralikku põhja all.

    Tahaks loota, et asjal saadi õigel ajal natist kinni ja suvega õnnestub sinna midagi kontseptsioonisarnast luua (ehkki ka siis on tegu korstnast alustatud majaehitusega). Kuid jah, paraku tuleb nõustuda – veidi masendav tunne oli küll. Seda enam, et kartsingi kohale minnes sellise asja ilmnemist – ja samas lootsin, et eksin. Ei eksinud…

  3. Njah…masendav aga samas niipalju kui ma kuulnud olen on asi isenesest lihtne…
    lihtsalt kellelegi oli vaja maksta ning selleks oli vaja põhjust ja kui paremat pole kõlbab arvele kirjutada ka kodulehe või veelparem portaali loomine. Matsuameti jaoks surnud teema ja kuni 250 000 liigutatud;)

Kommenteerimine on suletud