Üllatav mõttekaaslane

Leidsin läbi mitme blogi: [L] Punane Hanrahan kommenteerib kolme vasakpoolsete müüti.

Päris hästi öeldud – ehkki ütleja muud mõtted on Kaku jaoks sageli üsna võõrad.

2 kommentaari postitusele “Üllatav mõttekaaslane”

 1. Oudekki ütleb:

  Muide, minu jaoks on huvitav, see, et need on rohkem müüdid sellest, mida “parempoolsed arvavad, et vasakpoolsed arvavad” 🙂

 2. Kakk ütleb:

  OK, moslemite osas võib vaielda. Kahe esimese osas minu arust küll mitte. Olen ise nii mõnegi koha pealt kindlasti mitteparempoolne (kasvõi sotsiaalküsimustes), aga need kaks esimest punkti on mind viimase aastaga vähemalt Eesti kontekstis küll totaalselt igasuguse vasaklähenemise suhtes ära vaktsineerinud.

  Võtame kasvõi selle nõuka-värgile otsustava seljapööramise. Sa ise kirjutasid ühe tolle aja “hea asja” näitena tasuta arstiabi… Olen suure osa lapsepõlvest haiglates veetnud. Vanemad, mis seal salata, pidid hulgale tegelastele defitsiidiga altkäemaksu andma, et laps üldse jutule võetaks. Olen üsna kindel, et nõuka-aja jätkudes istuks Kakk praegu hooldekodus, mitte ei õpetaks ülikoolis inimesi.

  Nii et too tollane võrdsus meditsiinis on absoluutne müüt. Parteihaiglast (praegune Magdaleena) jms pole mõtet rääkidagi.

  Kui üldse midagi positiivset tollest ajast otsida, siis see, et allasurumine tõi eesti rahva kokku ja sundis panema suurema rõhu haridusele ja kultuurile. See aga toimus nõukavõimu kiuste, mitte nende tõttu.