Taltech

Nojah, viimaks jõudis asi meediasse ka.

Tegelikult muidugi oli asi teada algusest peale. Niipaljukest kui tollal inimestega räägitud sai, oli alguses reaktsiooniks uskmatus (“jälle kellegi mõttevälgatus, ju läheb üle”), hiljem segadus (“mida paganat?”) ja viimaks resigneerunud õlakehitus (“ega midagi teha ei saa”). Lisaks iroonilised soovitused kohe MIT võtta (Mustamäe Institute of Technology) – paralleel märksa kuulsama Caltechiga on ju ilmne.

Aga paraku on see lugu sarnane IT Kolledži annekteerimisega – olgem ausad, ka seal realiseerus must stsenaarium pea 95-protsendiliselt, alates ühe kaubamärgi ehk robootikaklubi likvideerimisest ning lõpetades toimiva ÕISi asendamisega mittetoimivaga (Eesti mastaabis vist kõige hullem oli aga kolledži kui kaubamärgi sisuline õhkulaskmine tööandjate ja vilistlaste jaoks). Alguses tehakse asi tuima näo ja toore jõuga ning inimestest üle sõites ära, siis laiutatakse käsi (“ega ajalugu ei muuda”).

4 kommentaari postitusele “Taltech”

 1. vaba ütleb:

  Nad peaksid ka Tallinna nime muutuma, mitte Tallin vaid TalCity -on kindel tee välismaa rahvale näitamiseks! Oleme uuenduslikud ja läheme näitame maailmale, et oleme olemas! Võiks isegi kaalida uut nimemuutust- Revala ülikool! See on klassikaliselt tugev nimi!!!

  Jaak Aaviksoo on igavene isamaliidu käkerdis ja kogu see punt – isamaliit sai vabadusesambaga hakkama:
  https://www.virgokruve.eu/2009/12/21/vabaduse-rist-ja-viletsus-muutub-anonuumseks/

  Kas IRL ja vabaduserist (täpsustan .praegu pidevalt lagunevast klaasist) ja taltech on seoses või on Jaak Aaviksoo trump 2.0?

  See vabaduserist tuleks natuke ümber teha – valada betooni või lasta klaasid ära võtta ja jätta esialgu ainult ilma klaasita ja näidata, et klaasid on purunenud ja riik vaene.. ja taltech ajab segadusse ning kus on tallina tehnika ülikool ja eesti keel?

 2. vaba ütleb:

  Tallin, täpsustan vene kirja ja kõnekeeles.. Aaviksoo on ise ka novosibirskis käinud..

 3. vaba ütleb:

  Ja veel üks lisand.
  Kui ollakse nii uuendusmeelsed, miks siis ei lisata vikerkaarevärve ja samasoolist abielu?! Sotsid ja isamaliitlased oleksid paremad, koos reformikatega – tegemast ühist lippu, koos vikerkaare värvidega:
  https://et.wikipedia.org/wiki/Vikerkaarelipp_(LGBT_liikumine)

  NB! Mul ei ole midagi geide ja samasooliste vastu, kuid ma tõin näite uuendusmeelsusest, mis enamjaolt kogu maailma on haaranud – nutitelefonide rakendused ja https://www.losangelesblade.com/2018/03/02/woman-behind-rainbow-flag/ et siis naised vikerkaare lipu all!
  http://picdeer.com/media/1788668170597704656_270099873
  Või kangelased läbi aegade…

  Kui siiski, siis soome näitel, et kui tahad olla naine, siis riista olemasolu korral tuleb see ka maha lõigata, et vältida naistesaunas omasooliste poolt rasestumisi.. või see on uus taltech?

 4. vaba ütleb:

  taltech meenutab mulle excel tabi ja double-clicki:

  https://www.extendoffice.com/images/stories/office_tab/enable_tab.jpg