Midagi arukat ka

Ei teagi, kas Postimehele mõjus peatoimetaja vahetus või miski muu, aga midagi nii mõistlikku pole sealt vist enam 4-5 viimast aastat tulnud. Annab lootust…

APDEIT 25.01. Paraku näitasid järgnevad päevad, et lootust eriti ei ole, see oli lihtsalt üksik harv välgatus. Eesti massimeedia on end lihtsalt liiga sügavale porisse kaevanud. Ja siis imestatakse, miks enam lehti ei tellita ja sotsiaalmeedia kogu mängu üle võtab – kui keskmine “vabariiklikes väljaannetes” töötav “diplomeeritud ajakirjanik” jääb nii ajumahult, eneseväljenduselt kui silmaringilt suvalisele feissbuukerile alla, siis ei olegi paremat tahta.

Hea näide on see üllitis siin. Arvamusvabadus on hea asi, aga kui faktitruudus jääb võrreldavaks omaaegse “rahvusülikooli” lõputööga kristluse ja kommunismi võrdlusest (kus kõige markantsemana sulatati kenasti üheks isikuks Martin Luther ja Martin Luther King), siis sellise asja koht pole ajalehes. Vähemalt mitte siis, kui see ajaleht tahab, et teda keegi tõsiselt võtab.

5 mõtet “Midagi arukat ka” kohta

  1. Kui Trump tahab USA-le aia ümber teha, siis EKRE võiks valimisi võites Eestile aia ümber teha. Siis saab kodurahu..

  2. See ongi sõnavabadus. Või täpsemalt, kas sellist sõnavabadust me tahtsimegi?

    Ma kuulan või vaatan naljasaateid ja multikaid, sest uudiseid ja poliitikute ja nende valimisdebatte välja ei kannata.

  3. Ma olen igati sõnavabaduse pooldaja. Jamaks läheb asi siis, kui keegi ütleb: “Minu sõnavabadus on suurem kui sinu oma” ja üritab tollel teisel suud kinni toppida. Esimesi märke sellest paraku Eestis juba näeb. Ja loomulikult jookseb vastuvõetavuse piir sealt, kus füüsiliseks minnakse – seda suudavad tänapäevased kõikvõimalikud vasakpoolikud eriti edukalt.

    Teiseks on mul õppejõuna allergia enesekindla rumaluse suhtes. Kui sõnavabaduse realiseerimine tähendab inimese jaoks lolli sõimu ilma üldse “matsu jagamata”, siis ma hakkan sellest inimesest kehvasti arvama.

    Aga sellest multikate ja naljade dieedist saan aru. Praegune pilt on üsna kole, nii võibki olla kergem toime tulla. AK uudistest (mida olen väga kaua pidevalt vaadanud) olen samuti viimasel ajal pigem loobunud. Autoraadio uudised elab veel üle, netis saab lisaks riigimeediale vastukaaluks ka teisi arvamusi lugeda ja siis enda seisukoha kujundada.

Kommenteerimine on suletud