Tasemenäide

Quod erat demonstrandum. Eesti Ajalehtede Liidu tegevdirektor ja ajakirjandusõppejõud ei tea, mispärast Vikipeediale ülikoolides ei viidata – asi ei ole “väheusaldusväärsuses”, vaid selles, et Vikipeedia on olemuslikult teisene allikas (põhipostulaat on no original research), viidata tuleb algallikatele. Täpselt samamoodi ei viidata teadustöödes Brockhausile või Britannicale – kas need pole samuti usaldusväärsed?

Sedalaadi jama aeti Vikipeedia algpäevil sajandi alguses – oli loota, et ehk on tänaseks juba kohale jõudnud. Aga nn rahvusülikooli ajakirjanduse erialale ilmselt ei ole, sarnaselt mitmetest muudestki probleemidest arusaamisega.

Seega samal tasemel arutleda tahtes võiks autori väite ka ümber pöörata – kui Vikipeedia säilimiseks on tarvis praeguse (peavoolu)ajakirjanduse kadumist, siis mingu nii. Tasemevahet pole juba pikka aega.

9 mõtet “Tasemenäide” kohta

  1. See vikipeedia ei ole veel midagi. Küll aga on http looja ja isegi tcp/ip leiutaja selle 11,13 artikli vastu! Küsimus on juba, et kas leiutatakse uut hiina vöi egiptuse filtermüüri?!

  2. Aga kui filter ei toimi nii hästi ja siis tehakse uus seadus ISP-de jaoks, küll ta siis toimib!
    Tarand leelotab ja Kelam suudleb rõõmust paavsti risti!

  3. KR: selge, siis konkreetsel juhul tuleb kivi teise kooli kapsaaeda visata.

    Samas aga olen juba pikka aega üsna kuri just Tartu koolkonna peale. Kui ikka järjest mitmed ühe taustaga tegelased ühesuguse “kallakuga” on, siis peab midagi olema valesti kohas, kust nad on välja lastud.

  4. Rahu Kakk! Ülikoolidest tulnud noored just vikipeediat administreerivadki. Lihtsalt mõni õppejõud avaldas oma mõjutatud ajakirjanike liidu arvamust! Siin peab Ansip ise seemneid sööma, Kelam rohkem palvetama ja Tarand vähem sogama! Eu märtriteks on praegu autorikaitse ise, sest kiirus on märksõna sellele ajastule.

  5. 7 postitus sellele joramisele!
    Näiteks tehnoloogia on nii kiiresti edasi arenenud, et on ajaküsimus, millal egiptuse, saksa ja prantsusmaa filtermüürid jälle ei pea kõike kinni. On ju jagamisrakendused sinihammas 4 ja ehk 5,5 juba saab terve klassiruumi nuttidele jagada oma interneti silda…

  6. Vaba: muide, kui vaadata http://www.votewatch.eu/ portaali, siis Eesti saadikud hääletasid enamuses selle direktiivi vastu. Kõik aga laulsid täpselt seda laulu, mis neile fraktsiooni poolt ette kirjutati (Kelam EPP liikmena poolt, teised vastu). Seega sellele seltskonnale kahjuks ei saa suuremat lootust panna (ainus mõneti isemõtleja on paradoksaalsel moel Yana Toom, ka Tarand hääletab vahetevahel oma peaga) ja aktivistide soovitus “Write to your MEP” Eesti puhul eriti ei aita.

Kommenteerimine on suletud