Vasak, parem, vaba tarkvara

Slashdotis on päris huvitav [L] arutelu teemal “kas inimese poliitilised eelistused mõjutavad tema tarkvaravalikut”.

2 kommentaari postitusele “Vasak, parem, vaba tarkvara”

  1. lenc ütleb:

    Jah, kuigi teoorias peaksid vasakpoolsed olema rohkem vaba tarkvara poolt, kui parempoolsed, siis see ei näi praktikas paika käivat. Ehk on point selles, et paljud parempoolsed pole IT alal juhmid ja saavad aru milline tarkvara parem on, hoolimata sellest kas see on vaba või mitte. Ega mulgi pole kahju hea programmi eest raha maksta, aga kui vaba on parem, siis kasutan seda.

  2. Kakk ütleb:

    Kommentaarid läksid Sul kogemata topelt, võtsin lühema maha…

    Üldiselt nõus. Võib-olla on vasakpoolsetele rohkem meeltmööda ideoloogiline pool (RMS), parempoolsed/liberaalid jagavad ehk enam pragmaatilist ESR ja Linuse open source rida. Aga isegi see eristus ei pea alati paika.