Novelli Linuxi seminaril

Sel aastal siis korraldas lõunanaabrite juures asuv Novelli esindus  koos siinsete abijõududega vastlanaistepäeval seminari “Linux: 17 aastat hiljem”.

Asjalik üritus. Näha, et selle rea peal on lätlased meist ette jõudnud – meil hakkab alles praegu RISO ja muude tegelaste pingutuste tulemusena jää natukene sulama, aga ikka esineb veel turakaid, kes “maisikasvatamisest” patravad.  Jutt oli eeskätt suunatud äriinimestele ning ses mõttes oli natuke kahju, et saalis istusid enamasti iti-inimesed (suures osas ka tuttavad näod). Paljuski aga on just bosside võhiklikkus selles vallas Eestis suureks piduriks.

Selles mõttes oli hästi korraldatud seminar, et vaheldumisi esinesid lätlased ja kohalikud tegijad – juttu tuli Linuxist näiteks Eesti IBMis ja Sampo pangas. Lätlased rääkisid omakorda Novellist, SUSEst, OO.o-st ja Zabbixist.  Mõnus asi tundus olevat [L] SUSE Studio – põhimõtteliselt veebipõhine Lego-stiilis komplekt omaenda SUSE-põhise distro kokkupanekuks. Kuidagimoodi oli see seni kahe silma vahele jäänud.

Tänud Novellile ja lätlastele.