Freddie 60

5. septembril oleks Freddie Mercury saanud 60-aastaseks. Seetõttu on telekas sel nädalal jooksnud kaks head Queeni-teemalist dokkarit – neljapäeval tuli “Freddie Mercury – The Untold Story” ja täna “The Queen Phenomenon”, mõlemate autoriteks “torpeedokaksikud” Rudi Dolezal ja Hannes Rossacher. Täna öösel näidatakse veel ka Queeni üht parimat esinemist, 1986. aasta Wembley kontserti.

Freddie oli kahtlemata nähtus omaette. Ehk mitte alati kõiges kõige paremas mõttes, kuid teist niivõrd fantastilise häälega meeslauljat ei oska rokimaailmas kõrvale panna. Hea näide on kuulus “Bohemian Rhapsody”, mille lüürilist ja rokiosa laulsid omaaegsel mälestuskontserdil duetina kaks nii erinevat selli kui Elton John ja Axl Rose. Tol kontserdil laulis suur punt tipptegijaid Queeni laule, kuid ainult üks on meelde jäänud, kes vähegi originaaliga konkureerida suutis – George Michaeli esitatud “Somebody To Love”.

Täna nähtud filmis jättis eriti sügava mulje viimane muusikavideo, mille Freddie enne surma tegi – “The Days Of Our Lives”. Niivõrd mõjuvat muusikalist testamenti ei ole vist teistelt kelleltki kõrvale panna.

Freddiel muidugi vedas ka bändikaaslastega – need olid suuresti samamoodi veidi segased ning samavõrd geniaalsed muusikud. Queeni muusikakategoorias valitseb peale Freddie surma tühimik vist siiamaani. Aga vähemalt on neil oma pika tegevusajaga loodud selline muusikapagas, millest jätkub veel aastateks.

2 mõtet “Freddie 60” kohta

  1. Jah, peale Freddie surma valitseks muusikamaailmas justkui tühjus. Öeldakse, et asendamatuid ei ole. Tema oli. Teist Teda ei ole ega tule. Mõistsin seda kurba tõde 16 aastat tagasi, kui uudistes teatati tema surmast. See oli täielik šokk, ma ei suutnud seda uskuda. SEE EI SAA OLLA TÕSI!!!! Alles nad ju tegid uue plaadi Innuendo ja nüüd äkki,…. LÄINUD. Hiljem sain teada tegeliku tõe, Freddie oli siis juba väga väga haige, kui seda albumit tehti ja viimased videodki on must-valged, et keegi ei näeks kui halb ta välja näeb. Ta kannatas tohutult, aga ei rääkinud sellest kellelegi. Ta salvestas uusi laule niikaua, kui tal veel jõudu oli- teadagi Montreux´s, kus oli tal kodu ja kus nüüd seisab tema mälestussammas. Kuid tema poolt loodu ei sure mitte iialgi!!!

Kommenteerimine on suletud