Veider värk

4. septembril ilmus TLÜ UNI-listi kutse üritusele nimega “Naise roll põlisrahvaste ühiskonnas”, korraldajaks TLÜ-s asuv [L] Eesti Naisuurimus- ja Teabekeskuse nimeline seltskond ning põhikõnelejaks indiaanlanna Mona Polacca. Teema pole iseenesest Kaku rida, kuid kui oleks samal ajal juhtunud majas olema ja mööda minema, oleks huvi pärast sisse kaenud küll.

Mis aga selgub – kolmest eri allikast tulevate teadete kohaselt olla kõik meessoost kodanikud nende soost tulenevalt saalist minema pekstud. No comments.

Kui see tõele vastab (kutse peal polnud sellisest eksklusiivsusest sõnagi juttu), tuleks selline seksismi propageeriv asutus Kaku arvates TLÜ seinte vahelt elimineerida. Ekstremiste pole ülikooli tarvis.

Apdeit – nüüd on ENUT listis selgitamas, et tädi Monale tuli korraga pähe “naiste jutte” rääkida ning et naised saaks “sügavaid teemasid” arutada, pekstigi mehed välja. No ei ole veenev jutt, ei ole.

5 kommentaari postitusele “Veider värk”

 1. Chris ütleb:

  ENUT on üldiselt Sotsdemmide naisteorganisatsiooni kontor, seega arusaadav, et üritused esoteerilist laadi on ja vaid väljavalitus naistele. Nii nagu ka ilmselt see kuulus ehitusmeistrite kogunemine, kuhu kunagi üks proua vanal heal Inglismaal vastu võeti ja kelle napsutamisest pärast seda tähtsündmust rahvusvaheline naistepäev alguse sai.

 2. Tatsutahime ütleb:

  Kohutav. Kohutav. Ma mõtlesin ka läbi astuda – aga kui sedalaadi asja tegema hakati, siis oleksin vist ka minema läinud.

  Teisest küljest – võib olla niisugune eraldamine oli selles kultuuris ainumõeldav. ENUT oleks pidanud seda aga muidugi teadma ja nii esinejat kui publikut ette hoiatama… Võib-olla oleks esinejat saanud veenda, et Eestis saavad naised ja mehed koos arutada? Ja eelnevalt oleks listis pidanud teada andma, et esineja jaoks on mõned teemad soo-sensitiivsed.

  Korralagedus, ma ütlen. Korralagedus.

 3. Kakk ütleb:

  Minu arust näitab tegelaste kultuuritust just asjaolu, et nad ise jätsid asjast teada andmata ja siis käitusid nõnda. Võtame siis nii – kui Kakk korraldaks mingi IT-ürituse ja siis otsustaks, et sinna tulevad ainult Linuxi kasutajad, sest räägime vaba tarkvara teemadel. Ometigi tulevad paar tüüpi Windowsi läpakatega, kuna ei teadnud asja täpsemat olemust. Nende seepeale minema ajamine, kui endal asjad lohakile jäid, näitab IMHO ülimat matslikkust.

  Minu jaoks pani ENUT enda igatahes väga tugevasti paika kohana ja seltskonnana, millega/kellega ma edaspidi tegemist teha ei taha.

 4. Eilish ütleb:

  No siis aeti ju huvitavamad sõnavõtjad välja…

  Mida need naised siis ikka omavahel räägivad 😀

 5. Kakk ütleb:

  No nii hullusti ehk ka mitte… Normaalne oleks olnud, et mehed oleks olnud suht vait ega kippunud neile vähemtuttavate teemade puhul igaks juhuks sõna võtma. Aga et a priori kohe vaenulikeks tembeldati ja välja visati, on nõme.