7 mõtet “Kreeka imeasi” kohta

  1. Täiesti omapärane, et anarhia kuidagi nende nimesse sattus. Aga eks seda juhtub kogu aeg, igal pool.

  2. eee… ma hea meelega parandaksin. “Tourism provides 15% of GDP” allikas: CIA factbook.

    Ehkki ajakirjandus (eriti eesti oma) kipub asju veidi teisiti näitama on Kreekas täiesti olemas nii tööstus (22,4% GDP-st) kui ka põllumajandus (12,4% GDP-st) 🙂 Muide Kreeka suudaks tõenäoliselt ennast ise ära toita.

  3. Hillar: mis aasta andmetega tegu on? Äratoitmises ma eriti ei kahtle (kasvõi juba hea kliima tõttu), aga viimase aja arengud (masu + selle seljas sõitvad iga masti kaltsakad ja laamendajad) ei ole ilmselt sealsele tööstusele kuigi hästi mõjunud.

  4. Seda uudist lugedes meenus kohe Reijo Mäki raamat “Card Luck Cafe” ja seal esitatud sünge pilt anarhismilaine-järgsest Euroopa Liidust, kus Soomes patrullivad bulgaarlastest rahuvalvajad jne. Ei tahaks küll, et see asi reaalsuseks saaks, aga teisalt ongi ju viimasest sõjast siinkandis juba enneolematult palju aega möödas…

  5. CIA factbook kasutab tavaliselt kõige värskemaid saadaolevaid andmeid. Ma arvan, et 2009 andmestikku pole veel avalikustatud, seega võib oletada, et tegemist on 2008 aasta omadega.

    Mis puudutab Kreeka masu, siis ma arvan, et asi pole sugugi nii hull, kui ametlikus ajakirjanduses püütakse väita. Selge on see, et üleüldises majanduslanguses tuleb natuke kulusid kokku hoida, samas kreeklased (kuumaverelise rahvana) hakkavad (erinevalt eestlastest) oma sissetulekute säilitamise nimel meeeleavaldusi korraldama 🙂

  6. Hillar: meeleavaldused on minu arust demokraatia üks vorme, läbu ja lõhkumine 2007. a. Tallinna “aprillinaljade” stiilis seda aga eriti ei ole. Ma usun küll, et meedia asju üle võimendab ja moonutab, aga noidsamu politseid tulistanud vante seal ehk siiski lausa pastakast välja ei imetud.

Kommenteerimine on suletud