Mis on ühist Nigeeria kirjadel ja Microsoftil?

Vastus: mõlemad lubavad maad ja ilma, kui neile natuke raha maksta. Maksate raha ära ja jäätegi ootama.

The Register toob päris laheda lugemise [L] Windows Vista n+1st edasilükkamisest (artikkel ise on värskem, kuid see ülevaade annab hea pildi). Kui algaastatel on Microsofti probleem pigem liiga tihe väljalasketsükkel (Linuxi puhul ei häiri see kedagi, kuid iga reliisi eest suurt pappi küsiva MS puhul küll), siis nüüd on asi venima jäänud. Kõige narrimasse seisu satuvad need heausklikud firmainimesed, kes MS-ile kümnendi alguses nende tollase Software Assurance-nimelise vaimuvälgatuse raames sisuliselt hulga raha tulevaste versioonide eest ette maksid. Kui nii edasi läheb, siis hakkab ka kõige ignorantsem, ajupestum ja tehnofoobsem ameerikamaa pintsaklipslane viimaks oma raha tagasi küsima.

Jama lugu, Bill. Jama lugu.

2 kommentaari postitusele “Mis on ühist Nigeeria kirjadel ja Microsoftil?”

  1. akaasik ütleb:

    Tere!
    Pole küll päris õige koht küsida, ent kui algus tehtud, siis edasi…Praegu on mul arvutis eestikeelne Windows.Kas Linuxi puhul on võimalik ühildada pilditöötlusprogramme nagu midagi photoshopi taolist, tunnen seda venekeeles õppides veidi…Olen tugevasti fotohaige, pilditöötluseta ei saa läbi. Inglise keelt mõikan vähe. Vanadusest ja aja puudusest ei hakka ma seda ka õppima.Huvitun leidma odavat pilditöötluse eestikeelset või venekeelset programmi, mis Linuxile sobiks, kui üldse on sobivaid. Siiani olen kuulnud, et minu soovile ei vasta miski. Ja pean edasi Windowsile sobivaid, kuid põrgulikult kallist programmi käsitlema, ei jõua näiteks Adobe Photoshopi uuendustega rahakoti seisuohalt kaasa minna. Küsin igaks juhuks suuremalt spetsialistilt üle, niikaua kui Linux veel tasuta…

  2. Kakk ütleb:

    Proovi GIMPi – http://www.gimp.org . Ise kasutan seda pikemat aega. Ma pole küll graafikainimene, aga sellega töötavad ka mõned profimad sellid. Täiesti tasuta asi, kuigi jah tõlgete osas ei julge eriti midagi arvata – mul endal on taga igatahes ingliskeelne, vene keele kohta ei tea. Mul on üks kolleeg fotograafiahuviline, uurin temalt – ehk on ka Windowsi alla midagi vabamat tekkinud.

    Aga “niikaua kui Linux veel tasuta” kohta ütleks küll – olen üsna väga veendunud, et Linuxit on ka tulevikus võimalik vabalt saada. Litsents on juba selline.