Valimistest

Läks nagu läks. Savipäts ajas kõik mitte-eestlased valima, kohalikud olid seevastu killustunud ja laisad hääletama. Kõige rohkem vihastas mitte KE võit, vaid see, kuidas see saavutati – venelaste häälte ja räpase kampaaniaga (nagu need selle partei puhul uudiseks oleks).

Aga teisalt polegi niiväga hullu. KE sai mitte kardetud kolm, vaid kaks kohta ning isegi Keskil pole õnneks välja pakkuda selliseid ulmelisi lontrusi nagu lõunanaabrite juures sinna tagasi valitud Ždanoka – ja kuna kõik kangesti Savisaart valisid, siis jäeti märksa ohtlikumad tegelased marginaalideks.  Ojulandist võib välispoliitikas üksjagu kasu olla ja Kelam saab jätkata ora mängimist sirbijavasarameeste tagumikus. Tarandi sissesaamise üle on ka hea meel – ehk õnnestub järgmisel korral nimekirjad avatuna hoida.

Aga nüüd hakkab Europarlamendis parajat kino saama. Holland ja Austria valisid sinna oma Vabadusparteid, Soome Põlissoomlased ja Rootsi Piraadipartei (jess!)… Euroopal hakkab poliitkorrektne nomenklatuur pikkamööda üle viskama.

7 mõtet “Valimistest” kohta

  1. Mind tulemused väga ei üllatanud, midagi sellist oligi arvata. Küll aga pani mind imestama valimistulemuste edastamine.

    Kui valimiskomisjonil oli teada, et nad edastavad tulemused ühe korraga kindlal kellaajal vvk.ee lehel ja nad olid sellest avalikkust teavitanud, siis miks pagana pärast jätsid nad kell 23.00 saiti teenindama mingisuguse haleda CMS-i??????? Kas nad tõesti arvasid, et inimesed võtavad ilusti järjekorda ja vaatavad seda saiti ükshaaval ja viisakalt järjekorranumbri alusel?

    See maha kukkunud CMS tekitas ikka paraja segaduse – “võitjad” jõuti massimeedias ikka mitu korda välja hõigata, kuigi lõplikud hääled on veel seniseni kokku lugemata.

    EPIC FAIL!

  2. Tulemused on tegelikult täitsa kino. Indrek tarand sai praktiliselt sama palju hääli kui Keskerakond. Martin Helme sai rohkem kui Rahvaliit. Klenski sai ligi sama palju kui Rahvaliit. Nalja kui palju…

  3. Sedand jah. Inimestel on olukord kõvasti üle visanud ja kes siis kuidas reageeris…

  4. Huvitav, kust see välja tuli, et Edgarit ja Viljat eelkõige veneased valisid? Tulemusi ringkondade kaupa ju veel väljas pole.

    Minu jaoks näitasid need valimised eelkõige rahva suhtumist eesti praegusse poliitikasse ja selle tegijatesse. Et Ets oma võtab, oli karta. Tarand rabas ära oravate ja IRl hääled. St. need, kes põhimõtteliselt Keski poolt ei hääleta, aga kelle südametunnistus ei luba ka oravaid ja IRl seekord valida, said võimaluse aur välja lasta. Nii arvas ka Saarts HommikuTV-s.

    Mis aga muutb Euroopa tasandil? Mitte midagi. Meie 0,8% ei muuda ikka mitte midagi. ProuaVilja, Siiri ja Kristiina istuvad rõõmsasti ühe laua taha, vana Tarand asendub noorema versiooniga (kuhu mujale tal ikka minna on kui sotside fraktsiooni). teletädid tulevads koju tagasi…

    Ja järgmine kord kuuleme neist nelja aasta pärast…

  5. Andris: sorry hilise reaktsiooni pärast kommentaari kontrollimisel.

    Aga see VVK asi oli ämber küll, vaatasin ise ka ja nutune oli. Itimehele tuleb suur äbiäbi teha.

    Enn: Euroopa tasandil meie tegelinskitest jah kuigivõrd ei sõltu. Tegelikult siiski loodan, et Kelam ja ehk ka Ojuland suudavad Ždanokate ja muude vene propagandistide vastu üsna edukalt võidelda, selles osas on hea variant. Tarandi puhul sõltub tema mõju paljus tema enda sammudest.

    Mind huvitab tegelikult palju enam, mis hakkab suuremas plaanis toimuma. Kokkuvõttes muutus parlamendi profiil üsna tublsti.

    Ja päris valus laks meediatööstusele kinnmakstud Pirate Bay kohtufarsi eest oli Rootsist Falkvinge ja Piraadipartei parlamentivalimine. 🙂 Kuuldavasti on PP hakanud skoopi laiendama ja tegeleb lisaks kopiraidilolluste põhjalaskmisele ka muude (sõna)vabadust piiravate ilmingute vastu astumisega.

  6. Ma juba kusagil soovitasin: Kakk kuningakas, Kakk ministriks, ok, võtame nõks madalamaks, Kakk EPP eestkõnelejaks? MHH?

  7. Höhöö…. Kakk ei sobi vist nendesse ametitesse. Iga kingsepp peaks oma liistude juurde jääma. 🙂

Kommenteerimine on suletud