Võta üks ja viska teist

Kui reformierakondlane pandi sotsiaalministriks, siis oli juba loomu poolest oodata, mis sealt tuleb (sellest sai siin mõne aja eest kirjutatud).  Nüüd aga tegi [L] vähemalt samasuguse räige ämbri Nõmme linnaosavanem.  Ainult et tema esindab “lihtrahva suurt sõpra” Keskerakonda.

Kuidas saavad sihukesed põmmpead võimu juurde?  Algul laseb selgelt vigase ehitusprojekti läbi ja kui siis selgub, et asi ei vasta absoluutselt standardile ja jätab ratastoolikasutajad ukse taha, jääb töllakal õigust ülegi.  Taas kord jäeti kasutamata kuldne võimalus vait olla ja vaikselt probleemi lahendamisega tegelda.

Tegelikult hea näide sellest, et (vabandan ette räige väljenduse pärast) RE ja KE on ühe julga kaks otsa. Distants on vahel, aga hais on ikka ühesugune.

5 kommentaari postitusele “Võta üks ja viska teist”

 1. Oudekki ütleb:

  Aiaiai, Vakra oleks võinud tõesti suu kinni hoida. Väga piinlik on. Siin ei saa seda vabandust ka kasutada, et tõlkes kaduma läinud või midagi. Pealekauba, kui nad MTÜ-d ei pea piisavaks partneriks, siis kus on linnavalitsuse vastav osakond, mis tegeleks liikumisprobleemidega inimeste küsimusega?

  See oli nüüd küll valus löök näkku. Tähendab, minu võttis vanduma praegu.

 2. E:r ütleb:

  Korralike ehitusstandardite/-kokkulepete olemasolu ja järgmise korral ei oleks vajagi liikumispuudega inimeste ühinguga spetsiaalselt läbi rääkida.

  Ilmselt pole ka liikumispuuetega inimeste eesmärgiks “ehitusjärelvalve järel valvava” organisatsiooni üleval pidamine, nii et standardimine oleks abiks mõlemale poolele – nii ehitajale kui ka liikumisprobleemiga kasutajale.

  Loll lugu igatahes.. aga ehk tuleb õppetund edasiste projektide juures kasuks.

 3. Kakk ütleb:

  Nojah… Aga projektid kinnitab ju ikkagi konkreetne ametiisik. Praegu ei vihasta mitte niivõrd see, et inimene ämbrisse astus (kahetsusväärne, aga eks igaühel juhtub – ja kui veast aru saadakse, pole ka kisa väga kõva), vaid sellele järgnenud ülbe ja loll reaktsioon.

  Onule tuleks öelda “RTFM” – ja nii mitu korda, et see ka kohale jõuab.

 4. x ütleb:

  See valimiseelne triangel on ikka nii silmakirjalik…

  Inimeste heaolu peale ükski taoline poliitik tegelikult ei mõtle.
  Kogu tramburai käib häältekogumise nimel – valetamine, vassimine, silmakirjatsemine.

  Seda, mida räägitakse – kui palju on korda saadetud jne – ei tasu eriti uskuda, sest valgustkartvad asjad vaikitakse lihtsalt maha. Loodan, et ajakirjandus kogu sellele jamale lõpuks jälile saab, mida praegu tehakse..

 5. Chris ütleb:

  Samas on ju nõuded erivajadustega inimeste ligipääsetavusele nii Eesti ehitusstandardites, kui ka Euroopa regulatsioonides sees. Probleem on lihtsalt selles, et nendega ei arvestata.
  Seega ei peagi ju austet reformijüngrist keskerakondlik linnaosaametnik (vanem ta ju enam uue halduskorraldusega pole:P) arvestama mitte ühe MTÜ (kuigi enne valimisi oleks ka see kasulik) vaid tegelikult seadusest tulenevate nõuetega.
  Peale ülbuse on siinkohas muidugi ka see variant, et tema uued leivaisad soovivad, et ta Keskerakonna mainet võimalikult palju enne valimisi kahjustaks