Sumost ka

(enne kui Lenc hüüdma hakkab… 🙂 )

Eesti poisil läks seekord sandisti ja senine korralik seeria sekiwake positsioonil sai otsa. 4:11 pole just eriti auväärne seeria – ainsaks eredaks hetkeks oli võit teise sama astme selli, jaapanlaste tõusva tähe Goeido üle (kes aga lõpetas kah 6:9 ja kukub samamoodi allapoole). Huvitav on aga vaadata, kes ja kuidas järgmisse banzuke‘sse ehk edetabelisse pannakse – peale komusubi Kakuryu said pea kõik järgnevad negatiivse tulemuse ja ei saa kerkida. Ilmselt on järgmise turniiri sekiwake astmel tabeli keskel hirmsa 13:2 tulemuse teinud Kisenosato ja Kakuryu, Baruto ja Goeido kukuvad vist üksnes astme võrra komusubideks. Eks näeb.

3 mõtet “Sumost ka” kohta

  1. Ega ma seekord poleks vist väga hüüdma hakanud….

    Masendav turniir muidugi meie mehe poolt, aga loodetavasti vigastus paraneb ja juhul kui ta langeb maegashiraks, siis tulevad ka esimesed kinboshid 🙂

    Veel tahaks rääkida aga nendest va kokkuleppematsidest, kuhu seekord ka meie mees segatud oli. Ozeki Chiyotaikail oli vaja viimasel 4 päeval 3 võitu, et oma positsioon, palk jms säilitada. Kuna tema järgnevad 3 matši olid kõik teiste ozekide vastu, siis näis asi lihtne, aga midagi läks pe**e, sest Kotoosho vastu kukkus ta ise pikali. See tähendas aga, et enda päästmiseks tuli ka Baruto asjasse segada. Edasi läks juba plaanipäraselt, Kotomitsukiga mindi kindla peale ja väike henka tõi kiire võitu. Kaio vastu tegi Chiyotaikai hädist tsupparit, kuid vastane oli kui paigale tinistatud ja tegi vaid hädiseid käeliigutusi, samal ajal sentimeeterhaaval tagasipoole liikumas kuni lõpuks ringist välja kukkus. Viimasel päeval Barutoga tehti paar võitlusliigutust kuni eestlane ennast ise välja rullis. Vaese mehe Cristiano Ronaldo ütleks selle kohta. Aga ilmselt tehti talle “an offer he can’t refuse”. Ja “Ristiisa” tsitaat võib siin täitsa omal kohal olla, sest kuuldavasti on nende kokkuleppematšidega seotud ka yakuza.

  2. Räägitakse jah vigastusest, muidu poleks see seis nii nutune olnud (aga positiivne on see, et pooleli ei jätnud – järelikult ei ole asi ehk liiga tõsine). Aga jah, huvitav on järgmine banzuke – kui Baruto esikümnest välja kukub, siis peab asemele tulema keegi juba päris altpoolt (lisaks Kisenosatole).
    Kokkuleppevärk on aga seal esiotsas muidugi üha selgem. Täna oli ilmselt sinnakanti veel üks ozekide vaheline matš.

Kommenteerimine on suletud