Ruh-ruh-ruhnama

Uskumatult hea dokkari on Eesti kanalid üles leidnud – [L] “Püha raamatu varjus” tuli lausa kahest kohast järgemööda.   Üsna võrreldav Moore’i vastuoluliste filmidega – kaks nahaalselt järjekindlat kutti ajavad jälgi, kuidas “nutikad” ärimehed kasutavad [L] Türkmenbaši hobuseunenägu ühe maailma kõige jaburama diktatuuri loodusvaradele käpa pealepanekuks. Ja kui siis küsima minnakse, on kõigil j… jahe, keegi ei tea korraga midagi ega julge tunnistada, et raha nimel oldi hea meelega nõus täielikku jama toetama.

Filmist õpib, et kaks asja on peaaegu lõputud –  mõnede inimeste rumalus ja manipuleeritavus ning teiste küünilisus ja ahnus.   Võiks olla väärt õppematerjal kasvõi Eesti gümnaasiumides, nii meedia, ajaloo kui ühiskonnaõpetuse vallas.

APDEIT:  järgmise filmi võiksid samad poisid teha mõne aasta pärast nendest küünilistest eurotegelinskitest, kes täna ikka veel Venemaaga nafta- ja gaasiäri loodavad ajada… 😛  Tegelikult on Ruhnama-afäär nende kõrval poisike.

Kommenteerimine on suletud.