Põnev lugemine

… asjaajamisest EU moodi. Jäi silma tänu [L] PKala blogipostitusele (tänud tähelepanu juhtimast). Natuke juba vana uudis (detsembri algusest – aastalõpu kiirustamisega polnud aega väga palju ringi vaadata), aga uue aasta ning tšehhide EU eesistumise kontekstis võiks ikkagi ära mainida.

Eile vaatasin just poole pealt “Helisevat muusikat”. Seal on koht, kus üks  jobust tallalakkuja ülbab peategelasest kapteni ees oma Gauleiteri auastmega ja leiab, et too on sooritanud hirmsa kuriteo, kuna on jätnud majale Suur-Saksa riigilipu heiskamata.

Ja ennäe, see isehakanud Gauleiter on Euroopas [L] Daniel Cohn-Benditi (markantne europunane, kes loobus enda Prantsuse kodakondsusest, kuna ei tahtnud sõjaväkke  minna) näol täiesti elusast peast olemas. Täpselt samasugune Suure Venna ahtrinoolija, kes on püham kui paavst ise, vehib samamoodi Tähtsa Lipuga ja käitub parima Kominterni malli järgi. Vastik hakkab.

Ja Eesti meedia oli (ja on) absoluutselt hiirvait. Sihukesest pläkist ei tohi ju (tule taevas appi!) kirjutada.