USA valis presidenti

Nüüd on siis teada, et Jänkimaa järgmine pealik on isand Obama.

Iti-inimesena võib rahul olla. Loomulikult ei mõjuta president kuigi oluliselt IT-maailmas toimuvat, kuid onu Barack pidavat selle valdkonna probleemidega (tarkvarapatendid, suurfirmade sigadused, kodanike järgi nuhkimine jpm) tiba enam kursis olema ja on pisikene lootus, et ehk hakkavad selle ala asjad natukene paremaks minema. McCain vana mehena ja kuuldavasti suht arvutivõhikuna ei oleks siin ilmselt kuigi palju ette võtnud.

Eesti kodanikuna on veidi ebakindel tunne. McCain oleks idanaabri suhtes selgemat joont ajanud, Obama on küsimärk. Parima stsenaariumi korral suudetakse aruka diplomaatiaga maailmas palju korda saata, aga paraku on riike, kes tunnistavad ainult suurt kaigast (isegi kui seda otseselt ei kasutata). Halvemal juhul teeb Barack Lääne-Euroopat ja laseb venelastel karistamatult ülbitseda.

Mis aga valimisi jälgides tõsiselt vihastas: Eesti meedia kukkus [L] Conservapedia tasemele. Huvi pärast saab sinna aeg-ajalt vaadatud ja kogu kampaania aja olid esilehe “uudised” täis uskumatut hüsteerilist iba Obama kohta. Täpselt samasugust iba oli aga kolm viimast päeva täis RSS-lugeja EPL, Postimehe ja (veidi vähem) Äripäeva rubriik – selle vahega, et siin padrati palvetavast Palinist ja UFOdelt toetust otsivast McCainist.  Üks kahest: kas eesti leheneegreid tabas mingi seletamatu viirus, mis pani nad kompulsiivselt seitse korda päevas Obamale halleluujat laulma ja McCaini pasaga loopima, või täideti kellegi ettekirjutusi. Igatahes suutis ajakirjanike lollus seni sümpaatse Baracki üksjagu vastikuks muuta (umbes nagu olukord, kui iseendast head toitu pidevalt promotakse ja iga nurga peal jõuga suhu topitakse).

Eks näis, mida tulevik toob… Kui isand Obama suudab ka väikese osa kõigest sellest ära teha, mida temast peale suurt meediaeufooriat nüüd oodatakse, on ta väga kõva poiss.

3 mõtet “USA valis presidenti” kohta

  1. Ei teadnudki, kumma poolt siis tegelikult olla. McCain oleks ehk kogenum ja karmima käega, aga mine tea, äkki oleks liiga karm olnud. Obama tundus jällegi muidu mõnes mõttes sümpaatsem. Ta ju väga noor, eks aeg näita, mida ta presidendina suudab.

  2. mu arust parem uudis usa presidenidist on see et creative on OSC (open source community) koostööaldis ning on lasknud välja oma uue helikaardi seeria driverite (titanium) avatud koodi gpl v2 litsentsi alusel. Vabandan läbustamise pärast aga siiski ühe suure tootja alistumine on linuxi communityle teeb ainult head, nii kasutajatele kui ka arendajatele).

  3. Mis läbustamine see ikka niiväga, veidi offtopic ehk… Aga see on hea uudis küll. 🙂

Kommenteerimine on suletud